Ψητά μήλα με αμύγδαλα και σταφίδες
Ελαφρύ επιδόρπιο με γεμάτη γεύση
Υλικά για 4 άτομα
- 4 μήλα
- 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
- 1/3 του φλιτζανιού σταφίδες
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας σπασμένα ψημένα αμύγδαλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού ανάμεικτα τριμμένα μπαχαρικά (κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο, μπαχάρι)
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χρησιμοποιώντας ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι αφαιρέστε τους πυρήνες από τα μήλα αφήνοντάς τα, όμως, ολόκληρα και τις βάσεις τους ανέπαφες.
- Μοιράστε το χυμό λεμονιού ραντίζοντάς τον στις κοιλότητες των τεσσάρων μήλων και τοποθετήστε τα μήλα σε όρθια θέση πάνω σε ένα σκεύος ψησίματος.
- Αναμείξτε τις σταφίδες, το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα και τα μπαχαρικά.
- Μοιράστε το μείγμα των σταφίδων στις κοιλότητες των μήλων και καλύψτε τα στη συνέχεια με αλουμινόχαρτο.
- Ψήστε για 15 λεπτά, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν.
- Σερβίρετέ τα ζεστά προαιρετικά με μια κουταλιά κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Newsbeast
<< Αρχική σελίδα