Τα μυστικά της τέλειας γαλοπούλας
Αν η γαλοπούλα είναι στα σχέδιά σας για το φετινό εορταστικό τραπέζι, τότε θα σας χρειαστούν οι παρακάτω έξι πολύτιμες συμβουλές.
- Προτιμήστε τη γαλοπούλα σας φρέσκια. Αν παρ' όλ' αυτά είναι κατεψυγμένη, βάλτε την να ξεπαγώσει τουλάχιστον μια ημέρα στη συντήρηση του ψυγείου και φροντίστε όταν τη βάλετε στο φούρνο για ψήσιμο, να είναι στεγνή.- Χαρίστε της γεύση με μπαχαρικά ή ακόμα καλύτερα μαρινάρετέ τη σε άλμη με μπαχαρικά. Αφήστε την όλο το βράδυ μέσα στην άλμη και δείτε πόσο πιο ζουμερό και νόστιμο θα είναι το κρέας της όταν τη μαγειρέψετε.
- Πριν την ψήσετε. αλείψτε τη με λίγη μαργαρίνη ή ελαιόλαδο και μπαχαρικά. Έτσι θα διατηρήσετε το κρέας της ζουμερό και με έξτρα γεύση.
- Αφού μαγειρευτεί, χρειάζεται ξεκούραση πριν την κόψετε. Για να μην σας ξεραθεί το κρέας, αλλά να διατηρηθεί ζουμερό και ζεστό, καλύψτε τη ελαφρά με αλουμινόχαρτο, αφήνοντάς της αέρα, για 30 λεπτά.
<< Αρχική σελίδα