Ανάποδη τάρτα με μήλα
Γαλλική συνταγή με πλούσια γεύση
Υλικά για 6 άτομα
Για τη ζύμη- 250 γρ. αλεύρι
- 2 αβγά
- 150 γρ. βούτυρο γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου
- 50 γρ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πορτοκάλι ξύσμα
- 2 κιλά μήλα
- 150 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. βούτυρο γάλακτος
- 1-2 κ. γλ. κανέλα
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ ή σε μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε τα αβγά, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
- Δουλεύετε το μείγμα με τον γάντζο ή με τα χέρια, έως ότου ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά και σχηματιστεί μια ενιαία ζύμη που να ξεκολλά από τα τοιχώματα.
- Αν είναι πολύ σφιχτή, προσθέτετε ελάχιστο νερό.
- Την καλύπτετε με μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 30' να σφίξει.
- Πλένετε και καθαρίζετε τα μήλα. Αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα χοντροκόβετε.
- Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνετε τη ζάχαρη με το βούτυρο, μέχρι να γίνουν καραμέλα.
- Προσθέτετε τα μήλα κι ανακατεύετε να καραμελώσουν. Κατεβάζετε από το μάτι και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Προσθέτετε και την κανέλα κι ενώνετε.
- Όταν κρυώσει η γέμιση, τη μεταφέρετε σε αντικολλητικό ταψάκι ή στρογγυλό πυρέξ και καλύπτετε τον πάτο.
- Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη και σκεπάζετε τα μήλα.
- Φτιάχνετε μια ανάποδη μηλόπιτα. Τρυπάτε με ένα πιρουνάκι τη ζύμη ελαφρώς, ώστε να φεύγει ο αέρας και να μην σκάσει κατά το ψήσιμο.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C-250°C για 30'-35'. Αφού ψηθεί, την αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και τη σερβίρετε.
Newsbeast
<< Αρχική σελίδα