Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Ανάποδη τάρτα με μήλα

Γαλλική συνταγή με πλούσια γεύση

Υλικά για 6 άτομα

Για τη ζύμη
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 2 αβγά
  • 150 γρ. βούτυρο γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πορτοκάλι ξύσμα
Για τη γέμιση
  • 2 κιλά μήλα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 1-2 κ. γλ. κανέλα

Εκτέλεση

  1. Στον κάδο του μίξερ ή σε μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε τα αβγά, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
  2. Δουλεύετε το μείγμα με τον γάντζο ή με τα χέρια, έως ότου ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά και σχηματιστεί μια ενιαία ζύμη που να ξεκολλά από τα τοιχώματα.
  3. Αν είναι πολύ σφιχτή, προσθέτετε ελάχιστο νερό.
  4. Την καλύπτετε με μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 30' να σφίξει.
  5. Πλένετε και καθαρίζετε τα μήλα. Αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα χοντροκόβετε.
  6. Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνετε τη ζάχαρη με το βούτυρο, μέχρι να γίνουν καραμέλα.
  7. Προσθέτετε τα μήλα κι ανακατεύετε να καραμελώσουν. Κατεβάζετε από το μάτι και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Προσθέτετε και την κανέλα κι ενώνετε.
Για τη συναρμολόγηση
  1. Όταν κρυώσει η γέμιση, τη μεταφέρετε σε αντικολλητικό ταψάκι ή στρογγυλό πυρέξ και καλύπτετε τον πάτο.
  2. Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη και σκεπάζετε τα μήλα.
  3. Φτιάχνετε μια ανάποδη μηλόπιτα. Τρυπάτε με ένα πιρουνάκι τη ζύμη ελαφρώς, ώστε να φεύγει ο αέρας και να μην σκάσει κατά το ψήσιμο.
  4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C-250°C για 30'-35'. Αφού ψηθεί, την αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και τη σερβίρετε.

    Newsbeast

Ετικέτες ,