Ένα απαγορευτικό πέπλο απλώνει το Facebook στις εικόνες που αποδεικνύουν την φρίκη της
Υεμένης.

Με λογοκρισία που παραπέμπει σε απολυταρχικά καθεστώτα εμποδίζει να δημοσιευτούν εικόνες των πεινασμένων παιδιών στην Υεμένη, που σβήνουν αβοήθητα εξαιτίας της ανοχής και της συνενοχής της Δύσης στο έγκλημα των Σαουδαράβων και των συμμάχων τους.
Το Facebook υποστηρίζει ότι οι εικόνες των υποσιτισμένων παιδιών αποτελούν «σεξουαλικό περιεχόμενο»!!!
Το κοινωνικό δίκτυο έχει επανειλημμένα μπλοκάρει τις εικόνες που συνδέονται με ένα άρθρο των New York Times για τη συνεχιζόμενη σύγκρουση, από την οποία έχουν προκύψει περισσότεροι από 100.000 νεκροί και πάνω από τρία εκατομμύρια εκτοπισμένοι.
Το άρθρο, που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, παρουσίασε μια εικόνα της Abrar Ibrahim, ενός 12χρονου κοριτσιού στην Υεμένη και ζυγίζει μόλις 12,7 κιλά!! Είναι ντυμένη μόνο με μια πάνα, και ο σκελετός της προεξέχει σαφώς μέσα από το δέρμα της.

Ωστόσο, αρκετοί δημοσιογράφοι και ακτιβιστές που προσπάθησαν να μοιραστούν και να κοινοποιήσουν το κομμάτι στο Facebook μπλοκαρίστηκαν κατ ‘επανάληψη, με το μήνυμα «Η ανάρτησή σας έρχεται σε αντίθεση με τα Πρότυπα Κοινότητας σχετικά με γυμνό ή σεξουαλική δραστηριότητα».

Παρά το γεγονός ότι πολλές εκκλήσεις τονίζουν τη δημοσιογραφική φύση του άρθρου, το Facebook επανειλημμένα αρνήθηκε να το αναγνωρίσει ως κάτι άλλο από «σεξουαλικό περιεχόμενο».
Τον Οκτώβριο, η New York Times, η οποία δημοσίευσε πολυάριθμες ιστορίες από την Υεμένη, συνοδευόμενες από δεκάδες εικόνες, έξεδωσε μια δήλωση που εξηγεί την απόφαση της εταιρείας να συνεχίσει να δημοσιεύει τις φωτογραφίες.
“Αυτή είναι η δουλειά μας ως δημοσιογράφοι: να μαρτυρούμε, να δώσουμε φωνή στα εγκαταλελειμμένα θύματα και αυτές οι εικόνες είναι επίσης απόλυτα ειλικρινής. Αποκαλύπτουν τη φρίκη που επικρατεί σήμερα στην Υεμένη. Μπορείτε να επιλέξετε να μην τις κοιτάξετε. Αλλά σκεφτήκαμε ότι πρέπει να είστε αυτοί που αποφασίζετε «, έγραψαν.
Ο πόλεμος στην Υεμένη μεταξύ ανταρτών Χούθι και της Σαουδικής Αραβίας έχει βυθίσει μια από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου στην μακράν χειρότερη ανθρωπιστική κρίση.
Η σύγκρουση και η επακόλουθη οικονομική κατάρρευση έχει οδηγήσει σχεδόν 16 εκατομμύρια άνθρωπους το 53 % του πληθυσμού, στην επείγουσα ανάγκη επισιτιστικής βοήθειας.
Την επόμενη χρονιά, η Υεμένη αναμένεται να χρειαστεί περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια από τη Συρία για πρώτη φορά από τότε που άρχισε ο πόλεμος το 2015.

Pentapostagma.gr