Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Οκτώ ιδιαίτεροι προορισμοί στο εξωτερικό για ζεστό χειμώνα

maroko

Κάποιοι λατρεύουν το κρύο, το χιόνι και το τζάκι, άλλοι πάλι αναζητούν το αιώνιο καλοκαίρι ή έστω έναν πιο ανοιξιάτικο, θερμό καιρό, όπου ο ήλιος και η θάλασσα παίρνουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Τα παρακάτω μέρη θα μας θυμίσουν πώς είναι να έχει λίγη ζέστη.

Μαρόκο
Μόλις λίγες ώρες από την Αθήνα με το αεροπλάνο, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τη ζέστη της Βόρειας Αφρικής, σε μια πολύ ιδιαίτερη χώρα. Η Φεζ και το Μαρακές είναι δύο από τις πιο δημοφιλείς πόλεις που θα σας εκπλήξουν από τη ζωή των αγορών τους και την ομορφιά του λαβυρινθώδους κέντρου τους με τα στενά δρομάκια, ενώ οι θερμοκρασίες κυμαίνονται στους 22 βαθμούς, όταν στην Ελλάδα ο υδράργυρος δείχνει κάτω από 10.
Πράσινο Ακρωτήρι
Ο ήλιος και η θάλασσα είναι επιβεβαιωμένα πρωταγωνιστές σε όλη τη διάρκεια του έτους στο αρχιπέλαγος του Ατλαντικού, δυτικά της Αφρικής. Καθένα από τα δέκα νησιά του έχει τις πανέμορφες γωνιές του, με πολύχρωμα σπίτια και παρθένες, αξιοζήλευτες παραλίες, ενώ το μέρος είναι ό,τι πρέπει για όσους επιδίδονται στο σερφ.
Γκραν Κανάρια
Στα Κανάρια Νησιά βορειοδυτικά της Αφρικής, οι ανοιξιάτικες θερμοκρασίες επικρατούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, γι’ αυτό και αποτελεί έναν ζεστό προορισμό για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τον παγωμένο χειμώνα. Στην τουριστική Maspalomas στα νότια του νησιού σας περιμένουν αμμόλοφοι, σε μια πόλη με τη δική της προσωπικότητα, ενώ δεν πρέπει να χάσετε τα φυσικά πάρκα του νησιού. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα διάσημα papas arrugás, ένα πιάτο με πατάτες, με την τοπική σάλτσα mojo picon.
Τυνησία
Εκμεταλλευτείτε το ήπιο κλίμα της χώρας για να ανακαλύψετε τις παραλίες της, τα στενά δρομάκια της που θυμίζουν λαβύρινθο ή να επισκεφτείτε την έρημο Σαχάρα κάτω από τον καυτό ήλιο.
Ινδία
Η πολιτεία της Γκόα, εκτός από ηρεμία, χαλάρωση και γιόγκα, θα σας προσφέρει ατελείωτη άμμο, φοίνικες και θαλασσινό αεράκι για να περάσετε υπέροχες μέρες στην παραλία σε ευχάριστες θερμοκρασίες. Μέσα σε όλα, η εντελώς διαφορετική κουλτούρα του μέρους με τον εξωτικό του χαρακτήρα συναρπάζουν τον ταξιδιώτη που αναζητά το διαφορετικό.
Μαδέιρα
Πρόκειται για ομάδα νησιών που βρίσκονται στον Ατλαντικό ωκεανό και ανήκουν στην Πορτογαλία. Είναι δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, με σχετική καλοκαιρία σε σχέση με άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς, ενώ τα νησιά είναι φημισμένα παγκοσμίως για το κρασί της Μαδέρας, που σημαίνει ότι σίγουρα θα πάρετε μια γεύση από καλοκαιράκι.
Ταϊλάνδη
Αν και για πολλούς θεωρείται επικίνδυνος προορισμός για τσουνάμι, η Ταϊλανδη αποτελεί τον παράδεισο για όσους θέλουν να συνδυάσουν εξωτικό εξωτερικό και φτηνές διακοπές. Αυτή την εποχή η ζέστη δεν είναι τόσο αποπνικτική και θα απολαύσετε το ταξίδι σας εκεί. Στο κέντρο της χώρας βρίσκεται η Pattaya, που είναι διάσημη για τα κέντρα διασκέδασης και τα εμπορικά καταστήματα, ενώ στα βόρεια θα συναντήσετε ένα κράμα από διαφορετικούς πολιτισμούς. Στα νότια, η χώρα είναι γεμάτη από ζούγκλες, βουνά και πεδιάδες, αλλά και ηλιόλουστες παραλίες στο φανταστικό νησί του Πουκέτ και στο παραδεισένιο Κράμπι.
Ντουμπάι
Στον προορισμό αυτό η βροχή και το κρύο δεν υπάρχουν. Αδράξτε την ευκαιρία να επισκεφτείτε τη σύγχρονη αυτή χώρα, να δείτε από κοντά το ψηλότερο κτίριο του κόσμου, τον ουρανοξύστη Μπουρτζ Χαλίφα με ύψος 827 μέτρα, και ταυτόχρονα να νιώσετε την πολυτέλεια που χαρακτηρίζει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σε θερμοκρασίες που επιτρέπουν τις ξένοιαστες βόλτες.

clickatlife



Ετικέτες ,