Εθνική τραγωδία ενόψει; Ναι είναι η απάντηση. Μετά την Συμφωνία των Πρεσπών, άνοιξε η
όρεξη στους εχθρούς του Ελληνισμού και η πλέον η κατάσταση περιπλέκεται.

Τη στιγμή που ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, πρόκειται να μεταβεί στην Τουρκία και ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Χουλουσί Ακάρ, προσκάλεσε τον Έλληνα ομόλογό του να επισκεφτεί και αυτός τη γείτονα, ένα δημοσίευμα του κρατικού πρακτορείου Anadolu αναφέρεται στην 29η Ιανουαρίου ως ημέρα αντίστασης για την «τουρκική» -όπως αποκαλεί τη μουσουλμανική- μειονότητα της Θράκης.
Ερώτημα; Θα κόψει τον αέρα του ο Ερντογάν ο Τσίπρας; Το «κοκτέιλ» στα ελληνοτουρκικά είναι εκρηκτικό και έχει να κάνει με την 23η επέτειο από τα Ίμια, τις δηλώσεις του Τούρκου υπούργου Άμυνας Χουλουσί Ακάρ για «γαλάζια πατρίδα στο Αιγαίο, τα fake news για πολιορκία των Ιμίων, ακόμα και με τη νέα συγκέντρωση που ετοιμάζουν φανατικοί μουσουλμάνοι έξω από την Αγιά Σοφιά ζητώντας να μετατραπεί σε τζαμί. Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές στις οποίες έχει στραμμένο το βλέμμα του ο Ταγίπ Ερντογάν για τις 31 Μαρτίου, που αποτελούν ένα δημοψήφισμα για τον ίδιο, αλλά και το Συριακό με την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων.
Στο τραπέζι αναμένεται να μπει το Κυπριακό, τα Ευρωτουρκικά, τα ενεργειακά, οι προοπτικές οικονομικών συνεργασιών, αλλά και η ενίσχυση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Θα επιχειρηθεί η ατζέντα των θεμάτων να μην ανοίξει περισσότερο προκειμένου να μην δοθεί η δυνατότητα στον Ταγίπ Ερντογάν να επαναφέρει ζητήματα, όπως η Θράκη.
Όμως να που η Άγκυρα προλαβαίνει τον Τσίπρα, καθώς το δημοσίευμα που ακολουθεί, είναι άκρως ανησυχητικό!

Συγκεκριμένα, το Αnadolou αναφέρει πως: «Η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης στην Ελλάδα έδωσε το στίγμα της, την Τρίτη, για την επέτειο μιας μεγάλης συγκέντρωσης ενάντια στην κυβερνητική καταπίεση και την άρνηση της τουρκικής ταυτότητάς της.
Στις 29 Ιανουαρίου 1988, χιλιάδες άτομα της τουρκικής μειονότητας συγκεντρώθηκαν στην Κομοτηνή για να διαδηλώσουν κατά της καταπίεσης και την άρνηση εκ μέρους της Ελλάδας να αποδεχτεί την τουρκική τους ταυτότητα.
Μιλώντας σε μια εκδήλωση ανάμνησης της ημέρας αντίστασης, ο πρόεδρος του συμβουλευτικού συμβουλίου της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, Ιμπραχίμ Σερίφ, δήλωσε πως η συγκέντρωση του 1988 ήταν «μια ειρηνική κίνηση αντίστασης» ενάντια στην αυξανόμενη καταπίεση.
Σε μια δήλωσή του ο εκλεγμένος Μουφτής της Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ, τόνισε πως στις 29 Ιανουαρίου του 1988 η τουρκική μειονότητα διαμαρτυρήθηκε στην καταπίεση της άρνησης της τουρκικής της ταυτότητας από το ελληνικό κράτος.
Το 1988 η Ελληνική Δικαιοσύνη έκλεισε διάφορες ενώσεις στη Δυτική Θράκη που είχαν στην ονομασία τους την λέξη «τουρκική», λέγοντας πως «δεν υπάρχουν Τούρκοι στην Ελλάδα». Στις 29 Ιανουαρίου έγινε διαδήλωση για διαμαρτυρία σε αυτή την απόφαση».
Το δημοσίευμα του Anadolu προσθέτει -μεταξύ άλλων- πως «στη δεύτερη επέτειο της συγκέντρωσης το 1990 ακροδεξιοί Έλληνες με εκδικητικό πνεύμα επιτέθηκαν σε περισσότερα από 500 καταστήματα που ανήκαν σε Τούρκους σε Κομοτηνή και Ξάνθη και τραυμάτισαν πολλά άτομα. Το γεγονός αυτό περιγράφεται ως «μίνι πογκρόμ» από ορισμένους ακαδημαϊκούς».
Αρχίζει και δυσολεύει πλέον η κατάσταση για την χώρα μας!

Pentapostagma.gr