Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Διατροφή για το κρύο: το μενού που θα σας κάνει καλό

soupa-fagito-xeimonas

Η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Αναστασία Κόκκαλη, μας δίνει το κατάλληλο πρόγραμμα διατροφής για να ανταπεξέλθουμε στο κρύο που... πηγαινοέρχεται.

Όσο η θερμοκρασία πέφτει, οι θρεπτικές απαιτήσεις ανεβαίνουν και τώρα το χειμώνα, το σώμα μας έχει ανάγκη από τρόφιμα που ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό και διατηρούν τη σωστή θερμοκρασία του οργανισμού. Το μυστικό είναι να επιλέγουμε πάντα εποχιακά τρόφιμα!
ΠΡΩΙΝΟ
  • Porridge – χυλός με νιφάδες βρώμης, με Goji berries, μέλι, κανέλα, 1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι ανάμεικτο με γκρέιπφρουτ
  • 2 φέτες πολύσπορο ψωμί με ταχίνι ολικής αλέσεως και μέλι, 1 πορτοκάλι και 1 ακτινίδιο
ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ
  • 1 χούφτα καρύδια, μπανάνα και ζεστό πράσινο τσάι
ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
  • Σούπα λαχανικών με φιλέτο ψαριού ή κρέατος – καρότο, κολοκυθάκι, σέλινο, πατάτα, λάχανο, πράσο και σαλάτα κουνουπίδι και μπρόκολο
  • Ζυμαρικά ολικής αλέσεως με σάλτσα ντομάτας και λαχανικά, τυρί, σαλάτα με βραστά κολοκυθάκια
  • Ρεβίθια φούρνου με αναποφλοίωτο ρύζι, ελιές, σαλάτα χόρτα
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ
  • Ρυζόγαλο με στέβια και κανέλα, μήλο
ΒΡΑΔΙΝΟ
  • Ομελέτα με μανιτάρια και πράσινες πιπεριές, με βρώμη και τυρί, 1 φέτα πολύσπορο ψωμί, 2 ακτινίδια
  • Σαλάτα κουνουπίδι με τυρί cottage cheese, 1 αχλάδι
  • Μανιταρόσουπα, κριθαρένιο παξιμάδι, 1 μπανάνα
Σημειώσεις:
  • Συστήνονται 4 φλιτζάνια πράσινο τσάι χωρίς ζάχαρη κάθε μέρα
  • Προσθέστε τσίλι, μαύρο πιπέρι, πιπέρι καγιέν και κουρκουμά όσο πιο συχνά μπορείτε.
  • Πίνετε νερό ακόμη και όταν δεν διψάτε
Αναστασία Δ. Κόκκαλη
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος B.Sc (Hons), S.R.D.
Μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων , British Dietetic Association
Υπεύθυνη Β. Ελλάδος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
anastasiakokkali@hotmail.comanaskokkali@gmail.com
www.logodiatrofis.gr

clickatlife


Ετικέτες ,