Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Στυλ και λειτουργικότητα σε διαμέρισμα στο Βουκουρέστι


Ιδέες διακόσμησης από ένα διαμέρισμα στο Βουκουρέστι που συνδυάζει τη λειτουργικότητα και το στυλ.

Η αρχιτεκτονική εταιρεία duo Rosu-Ciocodeica ολοκλήρωσε το Apartment M, ένα σύγχρονο διαμέρισμα που βρίσκεται στην καρδιά του Βουκουρεστίου της Ρουμανίας. Η γενική ιδέα και ο σχεδιασμός του έργου προσαρμόστηκαν στο τρόπο ζωής της οικογένειας που ζει στο διαμέρισμα.
Η ιδέα, λοιπόν, της εταιρείας ήταν να ανοίξουν οι χώροι και να εισέρχεται άπλετο το φως της ημέρας, χωρίς να υπάρχουν συμβιβασμοί στην ευελιξία. Ένα υψηλό επίπεδο οικειότητας για κάθε μέλος της οικογένειας επιτεύχθηκε με ένα σαφή διαχωρισμό των υπνοδωματίων.
«Το τελικό αποτέλεσμα ενσωματώνει την κουζίνα και το γραφείο στο υπάρχον σαλόνι ως διασταύρωση δύο ορθογώνιων τόμων. Με την τραπεζαρία να είναι ακριβώς στη μέση αυτής της διασταύρωση», ανέφεραν οι σχεδιαστές.

Δείτε, λοιπόν, και εσείς παρακάτω αυτό το πανέμορφο διαμέρισμα και πάρτε όμορφες ιδέες για το δικό σας χώρο.

Το συγκεκριμένο διαμέρισμα προσφέρει μια πανοραμική θέα προς το αστικό τοπίο. Ο τρόπος ζωής της οικογένειας είναι πάρομοιος με το πλαίσιο: επικοινωνιακός, ευέλικτος και δυναμικός. Αυτά, άλλωστε, ήταν τα κύρια στοιχεία που οδήγησαν στο σχεδιασμό του συγκεκριμένου χώρου.
Διαμέρισμα στο Βουκουρέστι με ξύλινα και μαύρα στοιχεία.
Η κουζίνα και το γραφείο ενσωματώνονται με το σαλόνι και την τραπεζαρία. Έτσι οι λειτουργίες του κάθε χώρου συγχωνεύονται σε μια κοινή εικόνα. Το ξύλινο στοιχείο δημιουργεί ένα ουδέτερο φόντο και κάνει το διαμέρισμα ακόμη πιο ελκυστικό.
Στυλ και λειτουργικότητα σε διαμέρισμα στο Βουκουρέστι.
Τα σκούρα και γκρίζα μεταλλικά στοιχεία διαχωρίζουν διαφορετικές περιοχές και δημιουργούν διαφοροποιημένα σημεία, όπως είναι η είσοδος, η κουζίνα, οι γυάλινες πόρτες και ο μαύρος λαμπτήρας πάνω από το σαλόνι. Ωστόσο, δημιουργούν μια μοναδική εικόνα, με τις διάφορες λειτουργικές περιοχές να διατηρούν της ταυτότητά τους.
Καθιστικό και τραπεζαρία.
Το μεταλλικό και γυάλινο τοίχωμα λειτουργεί ως διαχωριστικό για το διαμέρισμα. Αυτή άλλωστε ήταν και η πρωταρχική ιδέα των σχεδιαστών. Σχεδιάστηκε, λοιπόν, ένα πολυλειτουργικό δωμάτιο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεπι είστε ώς γραφεία είτε ως υπνοδωμάτιο των φιλοξενουμένων.
Γυάλινο τοίχωμα ως διαχωριστικό δωματίων.
Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι η σχεδόν αόρατη ντουλάπα που τοποθετείται στο διάδρομο, η οποία καλύπτεται με καθρέφτες και εμφανίζεται ως ένα πολύ λεπτό μαύρο πλαίσιο προς το σαλόνι. Καθιστώντας ένα ισχυρό και αντίθετο υπόβαθρο για την τραπεζαρία.
Στυλ και λειτουργικότητα σε διαμέρισμα στο Βουκουρέστι
Παρόμοια χρώματα και σχέδια μπορούν να παρατηρηθούν και στην είσοδο. Όπου τα ξύλινα τοιχώματα «κρύβουν» την πρόσβαση στη νυχτερινή περιοχή, το πιο ιδιωτικό μέρος του διαμερίσματος.
Άσπρο και λιτό μπάνιο.
Η νυχτερινή περιοχή ακολουθεί την ίδια παλέτα χρωμάτων ολόκληρου του εσωτερικού, που αποτελεί το κύριο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού. Προσφέρει, μάλιστα, ένα ουδέτερο υπόβαθρο για τις μικρές παρεμβάσεις και τα προσωπικά αντικείμενα, τα οποία έρχονται να προσωποποιήσουν κάθε ιδιωτικό χώρο.
Απλή και λιτή κρεβατοκάμαρα.


Στυλ και λειτουργικότητα σε διαμέρισμα στο Βουκουρέστι.
Το πολυλειτουργικό δωμάτιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως γραφείο είτε ως υπνοδωμάτιο φιλοξενουμένων.
Κουζίνα και τραπεζαρία με ξύλινα στοιχεία.
Το ξύλινο στοιχείο βρίσκεται πάντου, από το πάτωμα και τους πάγκους της κουζίνας μέχρι τις καρέκλες και τα διακοσμητικά στοιχεία.
https://reconsblog.gr

Ετικέτες ,