Η ολική άλεση μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη
Πρόσφατη έρευνα μας φέρνει καλά νέα για την πρόληψη του διαβήτη.
Η υψηλή πρόσληψη τροφών ολικής άλεσης σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, όπως φανερώνει μια δανέζικη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Nutrition.Στην αρχή της μελέτης, περισσότεροι από 55 χιλιάδες άνθρωποι ηλικίας 50 με 65 χωρίς διαβήτη, ανέφεραν κατανάλωση διαφόρων προϊόντων ολικής άλεσης και στη συνέχεια παρακολουθήθηκαν για 15 χρόνια. Όσοι κατανάλωναν τις μεγαλύτερες ποσότητες ολικής άλεσης (τουλάχιστον 3 με 4 μερίδες την ημέρα) παρουσίασαν τουλάχιστον 20 με 40% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν διαβήτη, σε σχέση με αυτούς που κατανάλωναν ελάχιστη ποσότητα. Όταν οι ερευνητές έλαβαν υπ’ όψιν τη φυσική δραστηριότητα, τη συνολική πρόσληψη θερμίδων, το βάρος του σώματος και άλλους παράγοντες, το προφανές όφελος ήταν μειωμένο, αλλά πάλι σημαντικό.
<< Αρχική σελίδα