Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Μήπως ήρθε η ώρα να αγαπήσετε το κουνουπίδι;

kounoupidi

Μημ σας αποθαρρύνει η άσχημη οσμή του όταν μαγειρεύεται, ούτε τα παιδικά σας τραύματα. Ήρθε πλέον η ώρα να του δώσετε μια ευκαιρία.

Ένα από τα πιο υγιεινά λαχανικά, το κουνουπίδι, αποτελείται από πολλά συγκεντρωμένα μπουμπούκια λευκού χρώματος, που προστατεύονται από τα παχιά πράσινα φύλλα και μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους: τουρσί, ωμό, βραστό, στον ατμό...  Αφήστε πίσω σας, λοιπόν, τα παιδικά τραύματα που μπορεί να έχετε με αυτό και λάβετε υπ' όψιν σας τα παρακάτω.
-Αποδίδει 27 θερμίδες σε ποσότητα ενός φλιτζανιού, 2,1 γρ. πρωτεΐνης, 8,4% των φυτικών ινών που χρειαζόμαστε, 2,4% της ποσότητας του ασβεστίου που πρέπει να παίρνουμε καθημερινά, όπως και σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ψευδάργυρο, βιταμίνη C σε μεγάλη ποσότητα, φυλλικό οξύ και βιταμίνη Κ.
-Η ινδόλη-3-καρβινόλη (13 C) και η σουλφοραφάνη που περέχει αποτελούν ισχυρό όπλο κατά των ασθενειών. Η σουλφοραφάνη μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού και απορροφά τις τοξίνες που καταστρέφουν τα κύτταρα, ενώ η ινδόλη-3-καρβινόλη συμβάλλει στη μείωση των οιστρογόνων, που μπορεί να οδηγήσουν σε καρκίνο.
-Τονώνει το ανοσοποιητικό μας και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Με απλά λόγια, ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και καθυστερεί τη γήρανση, τους πόνους στις αρθρώσεις και κάνει καλό στο δέρμα, τις αρθρώσεις, τα μαλλιά, τα νύχια και τα οστά.
-Χάρη στο φυλλικό του οξύ, προστατεύει από καρδιακές παθήσεις, ενώ κάνει καλό στην ανάπτυξη των κυττάρων και τον μεταβολισμό.
-Οι διαλυτές φυτικές ίνες του συμβάλλουν στη μείωση της LDL-χοληστερόλης, εξασφαλίζοντας την υγεία της καρδιάς. Συν τοις άλλοις, προσφέρουν κορεσμό, ώστε να μην αιθάνεστε πείνα και τσιμπολογάτε ανθυγιεινές τροφές.

clickatlife


Ετικέτες ,