Ψαρόσουπα με μπακαλιάρο
Υλικά για 6 άτομα
- 1 μεγάλο μπακαλιάρο
- 4-5 καρότα
- 3-4 πατάτες
- 1 γλυκοπατάτα
- 2-3 ώριμες ντομάτες
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και καθαρίζετε όλα τα λαχανικά.
- Τα βάζετε όλα μαζί σε κατσαρόλα με αρκετό νερό αλατισμένο και τα βράζετε, ώσπου να μαλακώσουν.
- Όσο βράζουν τα λαχανικά, καθαρίζετε και το μπακαλιάρο.
- Αφαιρείτε τα βρασμένα λαχανικά από την κατσαρόλα και βάζετε τον μπακαλιάρο για να βράσει 8-10 λεπτά.
- Εντωμεταξύ, λιώνετε τουλάχιστον τη μισή ποσότητα των βρασμένων λαχανικών και αφού αφαιρέσετε το ψάρι, ρίχνετε τον πουρέ μέσα στην κατσαρόλα ώστε να γίνει πιο παχύρρευστη η σούπα.
- Αφήνετε να πάρει 1-2 βράσεις, ώστε να δέσουν όλα τα υλικά, σβήνετε τη φωτιά και τότε προσθέτετε χτυπημένο λαδολέμονο.
- Δοκιμάζετε τη σούπα και διορθώνετε στο αλάτι και στο λεμόνι.
- Σερβίρετε τη σούπα ζεστή και ξεχωριστά το ψάρι και τα λαχανικά.
Newsbeast
<< Αρχική σελίδα