Συνταγή για νηστίσιμα μπισκότα πορτοκάλι!
Η συνταγή για σήμερα λέει νηστίσιμα μπισκότα
πορτοκάλι. Ξέρεις εκείνα που τα βλέπεις συνήθως στα ζαχαροπλαστεία σε
πλεξούδες. Εκείνα που έχει πάντα η γιαγιά στο σπίτι και τα έχει για να
βουτάει στον καφέ. Ναι ναι αυτά λέω στην νηστίσιμη βερσιόν τους. Γιατί με ρωτάς; Γιατί είναι πιο ελαφριά, πιο υγιεινά και είναι ευκαιρίες για να ξέρεις τι εναλλακτικές έχεις την νηστεία σε γλυκά.
Θέλω να σου πω πως η συνταγή είναι τόσο εύκολη που μέσα σε ένα μισάωρο θα έχεις ζεστά, μοσχομυρωδάτα μπισκοτάκια στα χέρια σου. Σήκωσε μανίκια και πάμε στην κουζίνα παρέα να τα φτιάξουμε. Μη βαριέσαι, άσε το Netflix για λίγο και πάμε στην κουζίνα να κάνουμε κανά γλυκό σνακ, άντε!
Έπειτα πρόσθεσε τη βανίλια, το ξύσμα, το μπέικιν πάουντερ και σιγά σιγά το αλεύρι. Η ζύμη που θέλεις να προκύψει είναι ένα εύπλαστο ζυμαράκι που θα ανοίξεις για να φτιάξεις τα κουλουράκια. Αφού, λοιπόν, ζυμώσεις καλά, άνοιξε το ζυμάρι και είτε με ένα κουπ-πατ, είτε με τα χέρια σου πλάσε τα μπισκότα. Το σχήμα που θα δώσεις είναι καθαρά στο τι σου αρέσει. Βάλε τα μπισκοτάκια σου σε ένα ταψί με στρωμένη λαδόκολλα και ψήσε για 10 λεπτά. Αυτό ήταν, πανέτοιμα!
Ξέρεις πόσο ταιριάζει το πορτοκάλι με την σοκολάτα και για αυτό
μπορείς να τα συνδυάσεις σε αυτή τη συνταγή. Πρόσθεσε λίγες νιφάδες από
κουβερτούρα στο τέλος- αφού βάλεις και το αλεύρι. Ανακάτεψε λίγες ακόμα
φορές για να πάνε η νιφάδες παντού και έπειτα πλάσε και ψήσε τα
μπισκότα.
https://www.ediva.gr
βουτάει στον καφέ. Ναι ναι αυτά λέω στην νηστίσιμη βερσιόν τους. Γιατί με ρωτάς; Γιατί είναι πιο ελαφριά, πιο υγιεινά και είναι ευκαιρίες για να ξέρεις τι εναλλακτικές έχεις την νηστεία σε γλυκά.
Θέλω να σου πω πως η συνταγή είναι τόσο εύκολη που μέσα σε ένα μισάωρο θα έχεις ζεστά, μοσχομυρωδάτα μπισκοτάκια στα χέρια σου. Σήκωσε μανίκια και πάμε στην κουζίνα παρέα να τα φτιάξουμε. Μη βαριέσαι, άσε το Netflix για λίγο και πάμε στην κουζίνα να κάνουμε κανά γλυκό σνακ, άντε!
Νόστιμα νηστίσιμα μπισκότα πορτοκάλι,
Τα υλικά που θα χρειαστείς:- 1/2φλ. σπορέλαιο
- 250γρ. αλεύρι Φαρίνα (περίπου)
- 1/4φλ. χυμό πορτοκάλι
- 1/4φλ. ζάχαρη
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 βανίλια
- 1κ.γ μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα μαγειρική σόδα
Εκτέλεση:
Προθέρμανε τον φούρνο στον αέρα στους 180. Σε ένα μπολάκι βάλε τον χυμό πορτοκάλι και την μαγειρική σόδα. Μην σκιαχτείς άμα αφρίσει, αυτό πρέπει να γίνει. Αφού ανακατευτεί χυμός πορτοκάλι με μαγειρική σόδα, βάλτα σε ένα μεγαλύτερο μπολ και ρίξε την ζάχαρη και το σπορέλαιο. Ξεκίνα να ανακατεύεις την ζύμη για τα μπισκότα σου.Έπειτα πρόσθεσε τη βανίλια, το ξύσμα, το μπέικιν πάουντερ και σιγά σιγά το αλεύρι. Η ζύμη που θέλεις να προκύψει είναι ένα εύπλαστο ζυμαράκι που θα ανοίξεις για να φτιάξεις τα κουλουράκια. Αφού, λοιπόν, ζυμώσεις καλά, άνοιξε το ζυμάρι και είτε με ένα κουπ-πατ, είτε με τα χέρια σου πλάσε τα μπισκότα. Το σχήμα που θα δώσεις είναι καθαρά στο τι σου αρέσει. Βάλε τα μπισκοτάκια σου σε ένα ταψί με στρωμένη λαδόκολλα και ψήσε για 10 λεπτά. Αυτό ήταν, πανέτοιμα!
Bonus Tips:
https://www.ediva.gr
<< Αρχική σελίδα