Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Μπισκότα με Quaker


Υλικά:

  • 2 αυγά και 1 ασπράδι αυγού
  • 1 κ. γλυκού βανίλια
  • 1 κ. γλυκού κανέλα
  • ½ κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • ¼ κ. γλυκού αλάτι
  • 3 κ. γλυκού baking powder
  • 2 κ. σούπας αλεύρι
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • ½ φλ. μέλι
  • 2 κ. σούπας λάδι
  • 2 ½ φλ. Quaker
  • 1 φλ. ψίχα καρύδας (προαιρετικά, αλλιώς 1 ακόμη φλιτζάνι Quaker)
  • 150γρ. σοκολάτας δάκρυα
  • λίγο βούτυρο
Εκτέλεση:
  1. Σ’ ένα μίξερ χτυπάμε τα αυγά για 3 λεπτά. Μετά, τη ζάχαρη, το μέλι, την κανέλλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
  2. Ανακατεύουμε τα Quaker με την ψίχα της καρύδας και το baking powder σε άλλο μπολ μέχρι να ανακατευτούν καλά.
  3. Στη συνέχεια τα ενώνουμε όλα μαζί και τα ανακατεύουμε με μία κουτάλα. Προσθέτουμε το λάδι.
  4. Αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
  5. Σε ένα ταψί στρώνουμε αλουμινόχαρτο και το περνάμε με λίγο βούτυρο ή λαδόκολλα.
  6. Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μικρές μπάλες στο ταψί από το μίγμα μας (όσο ένα αμύγδαλο).
  7. Τα ψήνουμε στους 210 βαθμούς για 25 λεπτά και έως ότου ροδοκοκκινίσουν.
  8. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα φυλάμε σε γυάλινο μπολ σκεπαστά για να είναι φρέσκα.

    BeU.com.cy

Ετικέτες ,