Μπισκότα με Quaker
Υλικά:
- 2 αυγά και 1 ασπράδι αυγού
- 1 κ. γλυκού βανίλια
- 1 κ. γλυκού κανέλα
- ½ κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
- ¼ κ. γλυκού αλάτι
- 3 κ. γλυκού baking powder
- 2 κ. σούπας αλεύρι
- 1 φλ. ζάχαρη
- ½ φλ. μέλι
- 2 κ. σούπας λάδι
- 2 ½ φλ. Quaker
- 1 φλ. ψίχα καρύδας (προαιρετικά, αλλιώς 1 ακόμη φλιτζάνι Quaker)
- 150γρ. σοκολάτας δάκρυα
- λίγο βούτυρο
- Σ’ ένα μίξερ χτυπάμε τα αυγά για 3 λεπτά. Μετά, τη ζάχαρη, το μέλι, την κανέλλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε τα Quaker με την ψίχα της καρύδας και το baking powder σε άλλο μπολ μέχρι να ανακατευτούν καλά.
- Στη συνέχεια τα ενώνουμε όλα μαζί και τα ανακατεύουμε με μία κουτάλα. Προσθέτουμε το λάδι.
- Αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
- Σε ένα ταψί στρώνουμε αλουμινόχαρτο και το περνάμε με λίγο βούτυρο ή λαδόκολλα.
- Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μικρές μπάλες στο ταψί από το μίγμα μας (όσο ένα αμύγδαλο).
- Τα ψήνουμε στους 210 βαθμούς για 25 λεπτά και έως ότου ροδοκοκκινίσουν.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και τα φυλάμε σε γυάλινο μπολ σκεπαστά για να είναι φρέσκα.
BeU.com.cy
<< Αρχική σελίδα