Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Κάντε αποτοξίνωση με τον πλέον φυσικό τρόπο


Το πεπτικό σύστημα του ανθρώπου είναι τόσο πολύπλοκο και τόσο ακριβές, το οποίο δεν μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να λάβει την εντολή για να καθαρίσει και να λειτουργεί, πιο καλά.

Τα πιο σημαντικά όργανα του πεπτικού συστήματος και οι λειτουργίες τους βρίσκονται πιο κάτω και είναι:
Το λεπτό έντερο είναι το όργανο του πεπτικού συστήματος στο οποίο απορροφώνται οι θρεπτικές ουσίες της τροφής. Το όργανο μοιάζει με ένα πάρα πολύ μακρύ περιελιγμένο σωλήνα με υγρό στο εσωτερικό του. Η λειτουργία του εντέρου στην καθημερινή ζωή λέγεται χώνευση.
Τα νεφρά μας είναι το φυσικό «φίλτρο» του οργανισμού. Το νεφρικό σύ-στημα λειτουργεί ως «μονάδα καθαρισμού» που αποβάλλει κάθε περιττή και επικίνδυνη ουσία από το αίμα (π.χ. φαρμακευτικές ουσίες). Η απομάκρυνση των τοξινών από το αίμα είναι μία από τις κύριες λειτουργίες των νεφρών, τα οποία καθημερινά φιλτράρουν και καθαρίζουν 200 λίτρα αίματος. Με αυτό τον τρόπο, τα νεφρά μας διατηρούν την ισορροπία των υγρών του σώματος, ενώ παράλληλα ρυθμίζουν την παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων και ενεργοποιούν τη βιταμίνη D.
Το ήπαρ (συκώτι) παίζει κυρίαρχο ρόλο στο μεταβολισμό και επιτελεί πολλές λειτουργίες του οργανισμού, μεταξύ άλλων την αποθήκευση γλυκογόνου, καταστροφή ερυθροκυττάρων, σύνθεση των πρωτεϊνών του πλάσματος, παραγωγή ορμονών και απομάκρυνση των τοξικών ουσιών από το σώμα. Δεν είναι τυχαίο ότι ονομάζεται το χημικό εργοστάσιο του οργανισμού.
Σύμφωνα με τα παραπάνω ο οργανισμός χρειάζεται συγκεκριμένες τροφές, για να μπορέσουν τα 3 αυτά όργανα, να είναι αποτελεσματικά και ως εκ τούτου να πραγματοποιείται η διαδικασία, αποτοξίνωσης φυσικά και με το δικός της ρυθμό, χωρίς να βιάζεται ο οργανισμός.
Οι τροφές, που είναι ευεργετικές για το συκώτι είναι: τα μήλα και τα αχλάδια, βερίκοκα, σταφύλια αγκινάρες, σκόρδο, κρεμμύδι, τα πράσα, παντζάρια, ραπανάκια, γογγύλια, κάρδαμο, μάραθο, το μπρόκολο, το λάχανο, το κατσαρό λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών, τα μούρα, τα λεμόνια, ανανά, αβοκάντο, τα βατόμουρα, μπανάνα και καρπούζι. Όπως αντιλαμβάνεστε παίζουν σπουδαίο ρόλο τα φρούτα και οι φυτικές ίνες.
Για τα νεφρά το μοναδικό, που χρειάζεται να κάνουμε είναι να πίνουμε πολύ νερό και μάλιστα αν είναι και μεταλλικό ακόμα καλύτερα. Η προτεινόμενη ποσότητα είναι 1,5 λίτρο νερό. Θα προτείναμε πολύ περισσότερο, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες και αν έχετε έντονη σωματική δραστηριότητα.
Για το λεπτό έντερο χρειάζεται να καταναλώνουμε προβιοτικά προιόντα, φρούτα και λαχανικά, ξηρούς καρπούς, και ψάρι για να λάβουμε τα οφέλη των Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.
Επίσης, θα ήταν καλό για την γενικότερη λειτουργία του οργανισμού και του πεπτικού συστήματος, να καταναλώνεται τροφές, που δεν περιέχουν κακά λιπαρά και έχουν αρκετές πρωτείνες.
Και για να είστε καλύτερα προφυλαγμένη, μειώστε ή σταματήστε την κατανάλωση καφέ και τσιγάρου, οτιδήποτε έχει σχέση με fast-food και όχι στην υπέρμετρη κατανάλωση ζάχαρης.
Ο οργανισμός μας είναι τόσο πολύπλοκος και τόσο θαυμαστός, που χρειάζεται χρόνο, για να αποβάλει τις ουσίες, που του κάνουν κακό. Έτσι λοιπόν, δεν μπορεί κανένας να ισχυριστεί ότι η διαδικασία, αποτοξίνωσης, μπορεί να διαρκέσει 2-3 μέρες. Με την ομαλή και φυσιολογική διατροφή, θα διαπιστώσετε ότι ο οργανισμός, θα λειτουργεί καταπληκτικά και εσείς θα έχετε ενέργεια για τις καθημερινές σας δραστηριότητες.
<
p style=”text-align: left;”>Πηγές:
Λεπτό έντερο
Ανατομία λεπτού εντέρου
Νεφρά: Καθαρίστε τα… φίλτρα σας
Ήπαρ
What foods can improve liver health?
Healthy Foods for the Small Intestine
 https://beu.com.cy

Ετικέτες ,