Σουπιές με σπανάκι για την Καθαρά Δευτέρα!
μεγάλη νηστεία της σαρακοστής. Πριν όμως πιαστούμε με τις σαρακοστιανές συνταγές, ας δούμε τι θα περιέχει το πρώτο μεγάλο και εορταστικό τραπέζι της νηστείας. Καθαρά δευτέρα τρώμε συνήθως ταραμά, φασόλια γίγαντες και φυσικά λαγάνα. Αυτά είναι τα βασικά, από εκεί και ύστερα μεγαλουργούμε.
Για αυτό σήμερα έχω να σου προτείνω μια φανταστική νηστίσιμη συνταγή. Σουπιές με σπανάκι. Είναι πεντανόστιμη, είναι πανεύκολη και ό,τι πρέπει για την ημέρα. Θα λερώσεις μόνο ένα σκεύος, οπότε από ότι καταλαβαίνεις αυτή η συνταγή είναι μονόδρομος για να τη δοκιμάσεις. Πάμε να δούμε τα υλικά και πως να φτιάξεις νόστιμες σουπιές με σπανάκι.
Νηστίσιμη συνταγή για σουπιές με σπανάκι
Τα υλικά που θα χρειαστείς:- 700 γρ. σουπιές καθαρισμένες
- 600 γρ. σπανάκι (μόνο τα φύλλα)
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 130 γρ. λευκό κρασί
- μισή κούπα τριμμένη ντομάτα (στο περίπου)
- 30 γρ. μουστάρδα (μεσαία)
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.γ αλάτι
- 1 κ.γ ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση:
Πλύνε πολύ καλά τις σουπιές και έπειτα χώρισε τες από τα πλοκάμια του και κόψτες σε λεπτές λωρίδες ή μπουκίτσες. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίξε το ελαιόλαδο και αφού ψιλοκόψεις το κρεμμύδι, ρίξτο για να σοταριστεί. Έπειτα, ρίξε τις σουπιές και τσιγάρισε τες για 1 λεπτό. Σβήσε με το λευκό κρασί και συνέχισε το σοτάρισμα για περίπου ακόμα 7 λεπτάκια.https://www.ediva.gr
<< Αρχική σελίδα