Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Αυτές είναι οι πιο οικονομικές πόλεις που πρέπει να επισκεφτείτε άμεσα

kairo
Το Κάιρο είναι η πιο οικονομική πόλη της λίστας

Οι ταξιδιώτες που αναζητούν διακοπές που τις αντέχει η τσέπη τους, μάλλον πρέπει να κινηθούν προς Αφρική και Ασία, αφού εκεί τους περιμένουν μερικές από τις πιο οικονομικές πόλεις του κόσμου.

Αν το κύριο μέλημά σας στα επόμενα ταξίδια σας είναι ο οικονομικός παράγοντας, τότε η πρόσφατη έρευνα που ήρθε στη δημοσιότητα από την εταιρία οικονομικών υπηρεσιών UBS σας ενδιαφέρει. Σύμφωνα με την έρευνα, οι 6 από τους 10 πιο ακριβούς προορισμούς για μια μίνη απόδραση για δύο βρίσκονται στην Ευρώπη, ενώ οι πιο οικονομικές επιλογές βρίσκονται κυρίως στην Ασία και την Αφρική.

Η Νέα Υόρκη αποτέλεσε τον πιο ακριβό προορισμό για διακοπές, κοστίζοντας κατά μέσο όρο 958 ευρώ για μια απόδραση για δύο με διαμονή μιας ημέρας. Στη 2η θέση βρέθηκε η Σεούλ με μέσο κόστος 892 ευρώ, αν και οι εκπρόσωποι της UBS σημείωσαν ότι οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο κοντινό Pyeongchang στις αρχές του 2018 έπαιξαν ρόλο.


Το Όσλο ανάμεσα στις πιο ακριβές πόλεις για ταξίδι
Η Γενεύη, το Όσλο και η Ζυρίχη ακολούθησαν ως οι επόμενες τρεις πιο ακριβές στάσεις, με αντίστοιχο μέσο κόστος 859 ευρώ, 844 και 828 ευρώ.

Το Τόκιο είναι άλλη μια ακριβή στάση στην Ασία, στην 6η θέση με κόστος 797 ευρώ για απόδραση δύο ατόμων με διαμονή μιας ημέρας, ενώ κοντά, στην 7η θέση, βρέθηκε και το Ντουμπάι με μέσο κόστος τα 794 ευρώ.

Το Παρίσι, η Φραγκφούρτη και η Κοπεγχάγη συμπλήρωσαν την πιο ακριβή δεκάδα, με αντίστοιχο κόστος στα 791 ευρώ, στα 778 και στα 729 ευρώ.

Στην αντίπερα όχθη, πιο οικονομική πόλη είναι το Κάιρο, με μέσο κόστος απόδρασης για δύο άτομα και διαμονής για μια ημέρα τα 278 ευρώ, ενώ ακολουθεί το Λάγος με 279 ευρώ και το Μουμπάι με 309 ευρώ. Αμέσως μετά βρίσκεται η Κωνσταντινούπολη με 322 ευρώ και το Γιοχάνεσμπουργκ με 341 ευρώ, πάντα για δύο άτομα με διαμονή μιας ημέρας.

www.wikipedia.org
Η Σόφια της Βουλγαρίας ανάμεσα στις ευρωπαϊκές οικονομικές επιλογές
Όσοι ενδιαφέρονται για ταξίδια στην Ευρώπη, μπορούν να βρουν πιο οικονομικές επιλογές στη Σόφια της Βουλγαρίας, η οποία βρέθηκε 6η στην κατάταξη με 343 ευρώ. Την δεκάδα, όμως, συμπληρώνουν ασιατικές πόλεις, όπως η Μπανγκόκ και η Μανίλα (7η και 10η θέση αντίστοιχα), με μέσο κόστος 345 και 348 ευρώ. Η Κουάλα Λουμπούρ και το Νέο Δελχί είναι οι δυο τελευταίες πιο οικονομικές πόλεις της δεκάδας στην 8η και 9η θέση, με 347 ευρώ μέσο κόστος.


Το Μουμπάι στην τρ΄τη θέση οικονομικών πόλεων
Για να καταλήξει σε αυτά τα αποτελέσματα, η εταιρία UBS υπολόγισε την κατάταξη κοιτώντας το κόστος για δύο ανθρώπους με βάση την τιμή ενός καλού ξενοδοχείου για διαμονή μιας νύχτας, δύο γεύματα σε εστιατόριο μαζί με ένα μπουκάλι κρασί, ταξί, δυο εισιτήρια για μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και ενοικίαση αυτοκινήτου.

Ακόμη, υπολόγισε τα έξτρα έξοδα που μπορεί να προκύψουν σε έναν ταξιδιώτη, όπως ένα τηλεφώνημα, η αγορά ενός βιβλίου κ.ο.κ. Στις τιμές, όμως, δεν συμπεριλαμβάνεται η μεταφορά από και προς τον κάθε προορισμό. Όλα δείχνουν, πάντως, ότι η Ασία μας καλεί…

clickatlife


Ετικέτες ,