Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Νόστιμη συνταγή για αγκινάρες αλά πολίτα!

Τρώμε υγιεινά αυτή την εβδομάδα και η συνταγή λέει αγκινάρες αλά πολίτα. Ξέρω ότι δεν είναι το πιο αγαπημένο φαγητό για τα παιδιά, αλλά πιστεύω πως αν δοκιμάσεις να τις φτιάξεις σύμφωνα με
την σημερινή συνταγή ίσως καταφέρεις να δοκιμάσουν λίγο. Η διαδικασία μαγειρέματος είναι πολύ απλή και εύκολη, οπότε είναι από τα ιδανικά φαγητά για να κάνεις μεσοβδόμαδα.
Να σου πω την αλήθεια μου εγώ παίρνω έτοιμες καθαρισμένες κατεψυγμένες αγκινάρες, οπότε δεν χρειάζεται να ασχοληθώ και με το καθάρισμα τους- που είναι λίγο μπελάς. Αν, όμως, εσένα δεν σου κάνει κόπος μπορείς να πάρεις φρέσκιες από το μανάβη ή τη λαϊκή. Επίσης, είναι μια ευχάριστη αλλαγή στο μενού των λαδερών- όλο αρακά και φασολάκια, καιρός για αλλαγή. Πάμε να δούμε τη συνταγή.

Συνταγή για αγκινάρες αλά πολίτα

συνταγή αγκινάρες, ediva.gr
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
  • 1 συσκευασία αγκινάρες (κατεψυγμένες)
  • 3 πατάτες
  • 5 καρότα
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 λεμόνια
  • λίγο ελαιόλαδο
  • μισό ματσάκι άνηθο
  • 1κ.σ κορν φλάουρ
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

καρότα πατάτες φρέσκα κρεμμυδάκια άνηθος ξερό κρεμμύδι
Βγάλε το σακουλάκι με τις αγκινάρες από την κατάψυξη και άστο έξω μαζί με τα υπόλοιπα υλικα. Καθάρισε πατάτες, καρότα και κόψτα σε μπουκίτσες. Καθάρισε το ξερό κρεμμύδι και ψιλόκοψε το.  Ψιλόκοψε και το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον άνηθο. Αν πάρεις φρέσκες αγκινάρες καθάρισε τες καλά να πάρεις την καρδιά και βάλτες σε μια λεκανίτσα με νερό και ένα λεμόνι κομμένο στη μέση για να μην μαυρίσουν.


Σε μια κατσαρόλα ρίξε λίγο ελαιόλαδο και σόταρε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Έπειτα, πρόσθεσε αγκινάρες, πατάτες, καρότα και σόταρε τα και αυτά. Στη συνέχεια, πρόσθεσε νερό όσο να καλυφθούν τα λαχανικά και ρίξε αλάτι, πιπέρι και τον άνηθο και άφησε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου μια με μιάμιση ώρα.
 λεμόνια
Αφού περάσει η μια ώρα, άνοιξε την κατσαρόλα και τσέκαρε αν έχουν μαλακώσει τα λαχανικά. Αν όχι άφησε τα λίγο ακόμα, αν και καιρός να ετοιμάσεις το λεμόνι που θα προσθέσεις. Στύψε τα λεμόνια και ρίξε στον χυμό τον κορν φλάουρ. Ανακάτεψε και έπειτα πρόσθεσε στο φαγητό σου. Άφησε το να πάρει μια βράση και μετά κλείσε το μάτι και απόσυρε το φαγητό από τη φωτιά. Οι αγκινάρες αλά πολίτα είναι έτοιμες για σερβίρισμα.

Bonus tips:

Αν θέλεις κάπως πιο «πλάγια» να κάνεις τα παιδιά σου να φάνε αγκινάρες, κάντες μαζί με αρακά και κόψτες σε μικρά κομμάτια για να ξεγελάνε στο μάτι. Επίσης, επειδή πολλοί δεν τρώνε τον άνηθο, μπορείς να τον παραλείψεις. Τέλος, αν θέλεις να δοκιμάσεις να μαγειρέψεις και αλλιώς τις αγκινάρες μπορείς να πάρεις όλα τα λαχανικά της συνταγής και να τα βάλεις σε ταψί με λαδόκολλα, λίγο ελαιόλαδο από πάνω, αλάτι, πιπέρι, λεμόνι λίγη μουστάρδα και ό,τι άλλο μπαχαρικό θελήσεις και να τα ψήσεις στο φούρνο για 25 λεπτά. Εξαιρετική παραλλαγή.

Ετικέτες ,