Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Συμβουλές για την σωστή οργάνωση και διακόσμηση του σπιτιού


Συμβουλές για την σωστή οργάνωση και διακόσμηση σπιτιού. Πρακτικές ιδέες και λύσεις για το σπίτι σας.

Καιρός να αναπτύξετε το ταλέντο σας γύρω από την εσωτερική διακόσμηση και να μεταμορφώσετε τον χώρο του σπιτιού σας. Εμείς σας έχουμε μερικές συμβουλές για μια σωστή οργάνωση και διακόσμηση σπιτιού. Παρακάτω θα βρείτε τις πιο πρακτικές ιδέες και λύσεις για το σπίτι που θα σας λύσουν τα χέρια.
Μπορείτε να αλλάξετε πολύ εύκολα την όψη του σπιτιού σας με την προσθήκη ενός αντικειμένου: ένα χαλί, ένα τζάκι ή ένα εντυπωσιακό φωτιστικό. Αν, όμως, θέλετε να ξεκινήσετε από το μηδέν και να προχωρήσετε σταδιακά, κρατήστε αυτές τις προτάσεις και δημιουργήστε το σπίτι των ονείρων σας.

#1 Καθορίστε το στυλ σας

σαλόνι
Είναι πολύ σημαντικό να οραματιστείτε το στυλ που επιθυμείτε να δώσετε στο σπίτι σας.
Να ξέρετε ότι το σπίτι αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά σας. Γι’αυτό, είναι πολύ σημαντικό να οραματιστείτε το στυλ που επιθυμείτε να δώσετε στο σπίτι σας. Αν προτιμάτε τους ζεστούς, άνετους χώρους, ενδεχομένως να σας ταιριάζουν τα παραδοσιακά ή ρουστίκ έπιπλα (πχ. μπρούτζινα φωτιστικά, μαλακοί καναπέδες και χαλιά με παχύ πέλος). Άλλα στυλ που πρέπει να λάβετε υπόψη σας είναι το κλασσικό, το μοντέρνο, το ρουστίκ ή η ανάμιξη διάφορων τάσεων.

#2 Επιλέξτε το «κυρίαρχο στοιχείο»

καθιστικό
Σε κάθε δωμάτιο πρέπει να επιλέξετε ένα κυρίαρχο στοιχείο.
Σε κάθε δωμάτιο θα πρέπει να επιλέξετε ένα κυρίαρχο στοιχείο που θα βρίσκεται στο επίκεντρο της διακόσμησης. Θέλετε να είναι τα χρώματα, τα υφάσματα ή τα έπιπλα; Αυτό είναι καθαρά δική σας απόφαση. Αν επιλέξετε ένα στοιχείο, ξεκαθαρίζετε τις επιλογές σας, αλλιώς, οι αμέτρητες εναλλακτικές λύσεις μπορεί να σας μπερδέψουν.

#3 Χρωματική παλέτα

σαλόνι
Τέλος επιλέξτε τη χρωματική παλέτα που ταιριάζει καλύτερα με το στυλ του χώρου σας.
Το επόμενο βήμα είναι να επιλέξετε τη χρωματική παλέτα που ταιριάζει καλύτερα με το στυλ που διαλέξατε. Οι ειδικοί στο χώρο της διακόσμησης προτείνουν την επιλογή ασυνήθιστων χρωμάτων. Γι’αυτό μην μείνετε στα συνηθισμένα. Σκεφτείτε ότι τα χρώματα που θα επιλέξετε, θερμά ή ψυχρά, πρέπει να συμπληρώνουν το κυρίαρχο στοιχείο.

#4 «Παίξτε» με τα σχέδια

σαλόνι με πίνακα
Αυτή είναι η ιδανική ευκαιρία να ενσωματώσετε τα αγαπημένα σας αντικείμενα.
Κάντε ένα σχεδιάγραμμα του σπιτιού σας και τοποθετήστε σε αυτό δείγματα από υφάσματα, χρώματα και φωτογραφίες από τα έπιπλα που θα επιλέξετε για κάθε δωμάτιο. Αυτή είναι η ιδανική ευκαιρία να ενσωματώσετε τα αγαπημένα σας αντικείμενα (πχ. οικογενειακά κειμήλια, αντίκες, πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες ή ταξιδιωτικά σουβενίρ).
Εμπρός, λοιπόν, τι περιμένετε; Μεταμορφώστε το σπίτι σας και δημιουργήστε την πιο εντυπωσιακή διακόσμηση σπιτιού!



https://reconsblog.gr

Ετικέτες ,