Μειώνουμε το αλάτι κι όχι τη γεύση με έξι εύκολους τρόπους
Το αλάτι νοστιμίζει, αλλά δυστυχώς η νοστιμιά που χαρίζει έρχεται με παρελκόμενα, αφού ανεβάζει την αρτηριακή πίεση και μακροπρόθεσμα βλάπτει την καρδιά, ενώ μπορεί να οδηγήσει και σε κατακράτηση υγρών. Πώς, λοιπόν, μπορούμε να κρατήσουμε τη νοστιμιά, χωρίς τα προβλήματα; Με τα παρακάτω κόλπα!
Καταρχάς ξεκινήστε σταδιακά να περιορίζετε την ποσότητα αλατιού που χρησιμοποιείτε καθημερινά, ώστε να εκπαιδεύσετε τον οργανισμό σας να αναζητά τα αλμυρά όλο και λιγότερο. Κι όταν τρώτε εξω, φροντίστε να ζητάτε να μην προσθέτουν αλάτι στο φαγητό σας, ώστε να το κάνετε μόνοι σας μετά και με έλεγχο. Κι αφού εφαρμόσετε τα παραπάνω, αρχίστε τα... κόλπα:- Όταν χρησιμοποιείτε τυρί στο φαγητό, προτιμήστε φρέσκια μοτσαρέλα ή τυριά με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, για να μην επιβαρύνετε τον οργανισμό σας.
- Προτιμήστε να μαρινάρετε το κρέας σας σε χυμό λεμονιού, πορτοκαλιού ή κρασί, χωρίς να χρησιμοποιήσετε αλάτι.
- Όταν φτιάχνετε ψάρι, αντί να του ρίξετε αλάτι πριν το ψήσιμο, ρίξτε του σουσάμι για άλλου τύπου νοστιμιά.
- Για να μειώσετε το αλάτι στο μοσχάρι σας, προσθέστε του ένα μείγμα από κρεμμύδι, πιπεριά, φασκόμηλο και θυμάρι.
- Προσθέστε στα ζυμαρικά σας ψιλοκομμένο φρέσκο σκόρδο, ούτως ώστε να μην χρειαστεί να αλατίσετε πολύ τη σάλτσα σας.
<< Αρχική σελίδα