Πάνω από τους μισούς Ευρωπαΐους πολίτες, πιστεέουν πως η Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έχει
καμία ελπίδα επιβίωσης και θα καταρρεύσει μέσα στα επόμενα χρόνια.

Περισσότεροι από τους μισούς Ευρωπαίους πιστεύουν ότι η ΕΕ ενδέχεται να καταρρεύσει μέσα στα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το think tank του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων .
Καμία ελπίδα επιβίωσης δεν έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με έρευνα του think tank του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων.
Η πλειοψηφία των πολιτών της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Βελγίου, της Ιταλίας, των Κάτω Χωρών, της Αυστρίας, της Σλοβακίας, της Ρουμανίας, της Ελλάδας, της Τσεχίας και της Πολωνίας που συμμετείχαν στην έρευνα θεωρεί ότι η διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μια «ρεαλιστική πιθανότητα» μέσα στα επόμενα 10 με 20 χρόνια.
Συνολικά, το 58% των Γάλλων πιστεύουν ότι η ΕΕ είναι πολύ πιθανό ή αρκετά πιθανό να διαλυθεί μέσα στα επόμενα20 χρόνια, το 66% των Σλοβάκων μοιράζονται την ίδια άποψη.

Η YouGov έκανε τη δημοσκόπηση σε 14 χώρες, που κατέχουν το 80% των εδρών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και μόνο στη Σουηδία (44%), τη Δανία (41%) και την Ισπανία (40%) η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δεν προέβλεψε την κατάρρευση της ΕΕ.
Επιπλέον, το ένα τρίτο των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι ένας μελλοντικός πόλεμος μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών είναι.
Σύμφωνα με την έρευνα, τέλος περίπου το 92% των Ευρωπαίων πιστεύουν ότι θα προκύψουν σοβαρά προβλήματα σε περίπτωση κατάρρευσης της ΕΕ, ιδίως όσον αφορά τα ταξίδια, το εμπόριο και την εργασία.

https://www.pentapostagma.gr