Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Κοιλιοπλαστική: Τα πάντα για την επέμβαση που υπόσχεται επίπεδη κοιλιά


Κοιλιοπλαστική (1)

Το όνειρο πολλών γυναικών για επίπεδη κοιλιά υπόσχεται να κάνει πραγματικότητα η αισθητική
ιατρική, με τη βοήθεια της σύγχρονης κοιλιοπλαστικής επέμβασης.
Στη συνέχεια θα αναλύσουμε τα πάντα για την μέθοδο που αντιμετωπίζει την χαλάρωση της κοιλιάς και προσφέρει σύσφιξη σμιλεύοντας την περιοχή των κοιλιακών. Από τις τεχνικές για κοιλιοπλαστική που υπάρχουν και το κόστος μιας τέτοιας επέμβασης, μέχρι την διαδικασία ανάρρωσης και την σύγκριση του πριν και μετά μέσα από ενδεικτικές φωτογραφίες.

Τι είναι η κοιλιοπλαστική

Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος ο όρος, πρόκειται για την πλαστική κοιλιάς (πρόσθιας ή πλάγιας) και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί μέθοδο αδυνατίσματος. Σκοπός της είναι η αντιμετώπιση ανατομικών προβλημάτων (κοιλιά που προεξέχει σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα) ή της αισθητικής χαλάρωσης του δέρματος και του εσωτερικού τοιχώματος των μυών στο σημείο αυτό.
Παράλληλα με την κοιλιοπλαστική μπορεί να γίνει και μερική λιποαναρρόφηση κοιλιάς, αρκεί να υπάρχει περίσσεια λίπους. Έτσι, μετά την επέμβαση μπορείτε να αποκτήσετε την επίπεδη κοιλιά που δεν έχετε καταφέρει να πετύχετε με τη δίαιτα, τη γυμναστική ή άλλους τρόπους σύσφιξης. Όπως επίσης να διορθώσετε τις ραγάδες που έχουν εμφανιστεί κάτω από τον αφαλό.
Προσοχή όμως, η συγκεκριμένη μέθοδος δεν ενδείκνυται για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Θα πρέπει πρώτα να χάσετε βάρος ή να αφαιρεθεί το λίπος της κοιλιάς και στη συνέχεια να γίνει η πλαστική επέμβαση. Αυτό σημαίνει πως σε ορισμένες περιπτώσεις η κοιλιοπλαστική συνδυάζεται με λιποαναρρόφηση κοιλιάς.
Η απότομη αυξομείωση βάρους, η εγκυμοσύνη και κάποιες παθήσεις του πεπτικού συστήματος αποτελούν τα βασικά αίτια για την δημιουργία χαλάρωσης στην περιοχή της κοιλιάς. Άλλοτε το πρόβλημα είναι έντονο (κοιλιά που διπλώνει και δημιουργεί σακούλα) και άλλοτε λιγότερο εμφανές. Στην ουσία το δέρμα της κοιλιάς χάνει την ελαστικότητα του και δεν μπορεί να επανέλθει στην πρότερη λεία και σφριγηλή του όψη. Γι’ αυτό το λόγο, αφαιρείται το περισσευούμενο ή κρεμασμένο δέρμα και συσφίγγονται οι μύες με ειδικά ράμματα.

Ιδανικοί υποψήφιοι για πλαστική επέμβαση στην περιοχή της κοιλιάς

  • Υγιείς και σε καλή φυσική κατάσταση γυναίκες (και άνδρες) με χαλάρωση του δέρματος στην κοιλιά, ραγάδες και υπερβολική εναπόθεση λίπους που δεν αντιμετωπίζεται με δίαιτα, γυμναστική ή άλλους μη επεμβατικούς τρόπους.
  • Η κρεμασμένη και αναδιπλούμενη κοιλιά είναι βασικός λόγος για να καταστεί κάποιος ιδανικός υποψήφιος, ασχέτως με την ηλικία του. Αν μάλιστα η υπερβολική χαλάρωση του δέρματος οδηγεί και σε αυξημένη εφίδρωση, μυκητιάσεις και επιμολύνσεις στην περιοχή πάνω από το εφηβαίο και κάτω από τον ομφαλό, τότε το πρόβλημα εκτός από αισθητικό, γίνεται και ιατρικό.
  • Άλλη μια ένδειξη που καθιστά χρήσιμη την πλαστική επέμβαση στην κοιλιά είναι η ομφαλοκήλη ή κοιλιοκήλη.
  • Όσοι έχουν κάνει γαστρεντερολογικές επεμβάσεις (μανίκι κλπ) αντιμετώπισης της παχυσαρκίας και η κοιλιά τους έχει μεγάλη χαλάρωση.
  • Εφόσον υπάρχουν ουλές προηγούμενων επεμβάσεων που είναι αντιαισθητικές αλλά δεν έχουν διαταράξει την αιμάτωση της περιοχής, η κοιλιοπλαστική μπορεί να τις αφαιρέσει. Υπάρχουν ωστόσο ορισμένες περιπτώσεις στις οποίες δεν ενδείκνυται λόγω αυξημένου κινδύνου για επιπλοκές.
  • Γυναίκες που έχουν γεννήσει πολλές φορές και οι κοιλιακοί μύες ή το δέρμα τους έχει χαλαρώσει πολύ και δεν διορθώνεται με άσκηση.
Προσοχή όμως, οι γυναίκες που θέλουν να μείνουν έγκυες στο μέλλον, θα πρέπει πρώτα να γεννήσουν και μετά να κάνουν κοιλιοπλαστική. Αυτό διότι οι ορθοί κοιλιακοί μύες που συσφίγγονται με χειρουργείο, ενδέχεται να χαλαρώσουν εκ νέου με την εγκυμοσύνη και να εμφανιστούν κήλες του κοιλιακού τοιχώματος.
Κοιλιοπλαστική (7)

Τι πρέπει να κάνετε πριν από την επέμβαση διόρθωσης της χαλάρωσης στην κοιλιά με πλαστική

Το πρώτο βήμα είναι η εύρεση του κατάλληλου και έμπειρου πλαστικού χειρούργου. Κάντε λοιπόν μια ενδελεχή αναζήτηση στο διαδίκτυο, διαβάστε κριτικές και δείτε φωτογραφίες με το πριν και το μετά από κοιλιοπλαστικές εγχειρήσεις που έχει κάνει ο εν λόγω γιατρός. Έτσι θα βεβαιωθείτε για την δουλειά του.
Στη συνέχεια κλείστε ένα ραντεβού μαζί του για να συζητήσετε το θέμα και να του εξηγήσετε τι θέλετε να κάνετε. Μαζί θα καταλήξετε στην κατάλληλη μέθοδο για το πρόβλημα σας. Επίσης, θα μάθετε όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για το χειρουργείο (πιθανές επιπλοκές, αντενδείξεις, ρίσκο της επέμβασης και μετεγχειρητική πορεία). Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που πρέπει να ξεκαθαριστεί είναι το τελικό κόστος για την κοιλιοπλαστική.
Αφού αναλύσετε όλα τα παραπάνω και συμφωνήσετε, ο γιατρός θα φωτογραφίσει την περιοχή για να τη μελετήσει και θα σας δώσει οδηγίες για την προετοιμασία της επέμβασης. Για παράδειγμα, προκειμένου η επούλωση των τραυμάτων να γίνει σωστά και γρήγορα, αν είστε καπνίστρια θα χρειαστεί να κόψετε το τσιγάρο 2 εβδομάδες πριν από το χειρουργείο.
Επίσης, θα πρέπει να ακολουθήσετε κάποια δίαιτα (όχι εξαντλητική), να πάρετε βιταμίνες, να αποφύγετε την ηλιοθεραπεία και να μην χρησιμοποιήσετε ασπιρίνη και αντιφλεγμονώδη φάρμακα για 2 εβδομάδες. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε αντισυλληπτικά χάπια, θα πρέπει να σταματήσετε την ληψη τους για περίπου 1 μήνα πριν την επέμβαση.
Πριν μπείτε στο χειρουργείο θα πρέπει να κάνετε έναν προεγχειρητικό έλεγχο (γενική αίματος, ούρων, ουρία, κρεατινίνη, σάκχαρο, ηλεκτρολύτες, ακτινογραφία θώρακος και ηλεκτροκαρδιογράφημα). Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις που μπορεί να χρειαστεί επιπλέον μια αξονική τομογραφία κοιλιάς προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποια κήλη.
Επίσης, πριν ξεκινήσει η πλαστική κοιλιάς, ο γιατρός εφαρμόζει στον ασθενή αντιθρομβωτικές κάλτσες που βοηθούν την κυκλοφορία του αίματος, μηχανισμό μηχανικής πιέσεως στις γάμπες (Flowtron) και ηλεκτρική κουβέρτα για να εξισορροπήσει τη θερμοκρασία του σώματος κατά την διάρκεια του χειρουργείου.
Σε περίπτωση κρυώματος ή ασθένειας, ενδέχεται το χειρουργείο να αναβληθεί για λίγες μέρες.
Κοιλιοπλαστική (6)

Μέθοδοι για πλαστική στην κοιλιά και αντιμετώπιση της χαλάρωσης

Ανάλογα με την έκταση του προβλήματος και τις επιθυμίες του ασθενή, ο γιατρός καταλήγει στην ιδανική μέθοδο για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης και την αφαίρεση του λίπους από την κοιλιά. Οι βασικές τεχνικές κοιλιοπλαστικής είναι οι εξής.

Κλασσική κοιλιοπλαστική

Γνωστή και ως full ή πλήρης πλαστική κοιλιάς, η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση σημαντικής χαλάρωσης του δέρματος, αλλά και του μυϊκού τοιχώματος. Κατά την επέμβαση, η οποία διαρκεί 2-3 ώρες και γίνεται με ολική αναισθησία, αφαιρείται από τον πλαστικό χειρούργο το περίσσιο δέρμα και το λίπος που έχει συσσωρευτεί στο κοιλιακό τοίχωμα ανάμεσα στην ηβική περιοχή και τον αφαλό. Όλα αυτά πραγματοποιούνται μέσω μιας κυρτής συνήθως τομής μήκους από 20 έως 30 εκατοστά στο σημείο του μπικίνι, η οποία δεν είναι εμφανής από το εσώρουχο ή το μαγιό. Σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάζεται μια ακόμη πολύ μικρή τομή γύρω από τον αφαλό.
Σε περίπτωση που υπάρχει μεγαλύτερη ποσότητα λίπους στην περιοχή, η πλήρης κοιλιοπλαστική συνδυάζεται με λιποαναρρόφηση, η οποία μπορεί να γίνει πριν, κατά την διάρκεια ή μετά την επέμβαση της πλαστικής στην κοιλιά. Επίσης, κατά την διάρκεια του χειρουργείου μπορούν να αφαιρεθούν κήλες που μπορεί να υπάρχουν.
Αφού γίνει η τομή, το δέρμα ανασηκώνεται και δημιουργείται η δεύτερη τομή στον αφαλό για να τον απελευθερώσει από τον ιστό που τον περιβάλλει. Μετά γίνεται συρραφή των κοιλιακών μυών για να στενέψει η μέση και να δημιουργηθεί ένα πιο σταθερό υπόβαθρο. Στη συνέχεια, το δέρμα τραβιέται για να τεντωθεί προς τα κάτω, κόβεται το κομμάτι που περισσεύει και ενώνεται με ειδικά ράμματα, τοποθετώντας και τον ομφαλό στο σωστό σημείο.
Τέλος, αν χρειάζεται τοποθετούνται παροχετεύσεις κενού και επίδεσμοι, ενώ επιβάλλεται η εφαρμογή μιας ειδικής ζώνης – κορσέ για την συγκράτηση της κοιλιάς.

Μίνι πλαστική κοιλιάς

Πρόκειται για μια πλαστική επέμβαση κοιλιάς που εφαρμόζεται σε μικρότερης έκτασης χαλάρωση του δέρματος (με εύρος έως 12 εκατοστά) και διαρκεί 1-2 ώρες. Στη συγκεκριμένη μέθοδο γίνεται μια τομή μήκους 10-20 εκατοστών σε σημείο που βρίσκεται εσωτερικά από το μπικίνι για να μην φαίνεται από το εσώρουχο ή το μαγιό και δεν υπάρχει μετακίνηση του αφαλού.
Και σε αυτή την περίπτωση η κοιλιοπλαστική μπορεί να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση κοιλιάς και να αφαιρεθούν τυχόν κήλες, ενώ είναι απαραίτητο και το ράψιμο των μυών προκειμένου να βελτιωθεί η μεσαία γραμμή.

Εκτεταμένη κοιλιοπλαστική

Στην συγκεκριμένη περίπτωση πλαστικής στην περιοχή της κοιλιάς γίνεται μια μεγαλύτερη τομή, η οποία φτάνει ως τα πλευρά στο πίσω και κάτω μέρος της πλάτης. Με αυτό τον τρόπο διορθώνεται μεγαλύτερης έκτασης χαλάρωση του δέρματος και σμιλεύεται καλύτερα το σώμα στην περιοχή της μέσης. Πρόκειται για μια μέθοδο που απευθύνεται σε άτομα με μεγάλο πρόβλημα, το οποίο συνήθως έχει προκύψει από απώλεια βάρους σε μεγάλο βαθμό είτε μέσω δίαιτας ή λόγω κάποιας χειρουργικής επέμβασης στο στομάχι. Θα πρέπει βέβαια να έχουν αποκτήσει σταθερό σωματικό βάρος για αρκετό διάστημα.
Υπάρχει επίσης μια ακόμη πιο εκτεταμένη κοιλιοπλαστική η οποία ονομάζεται και κυκλική. Όπως λέει το όνομα της η συγκεκριμένη τεχνική γίνεται γύρω γύρω από το σώμα και δίνει την δυνατότητα να ανορθωθούν και οι γλουτοί. Γι’ αυτό άλλωστε ονομάζεται και σωματικό λίφτινγκ.

Κοιλιοπλαστική (2)
Κοιλιοπλαστική πριν και μετά

Ενδοσκοπική πλαστική επέμβαση κοιλιάς

Η συγκεκριμένη μέθοδος δεν χρησιμοποιείται για την αφαίρεση περίσσιου δέρματος, αλλά για την σύσφιξη των κοιλιακών μυών και τη δημιουργία καλύτερου περιγράμματος. Μπορεί εξίσου να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση, αρκεί να είναι μικρού μεγέθους.
Κατά την επέμβαση δημιουργείται μια μικρή εγκάρσια τομή πάνω από της ηβικές τρίχες.

Αναίμακτη κοιλιοπλαστική με τη νέα μέθοδο PTS no pain-no drain (χωρίς πόνο και παροχετεύσεις)

Η πλαστική επέμβαση κοιλιάς με αυτή τη μέθοδο έχει ως βασικό της πλεονέκτημα την ελαχιστοποίηση του χειρουργικού τραύματος, αλλά και την χωρίς πόνο και παροχετεύσεις ανάρρωση του ασθενή, ο οποίος μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του την ίδια κιόλας ημέρα. Οι επιπλοκές, όπως θρόμβωση και πνευμονική εμβολή, ύγρωμα ή νέκρωση του δέρματος, μειώνονται στο ελάχιστο.
Όλα γίνονται χωρίς να υπάρχει επαφή με τα χέρια, παρά μόνο με τα ειδικά εργαλεία και δεν κόβονται νεύρα. Πιο συγκεκριμένα, στα πλάγια του κοιλιακού τοιχώματος διατηρούνται τα λεμφαγγεία για να περιοριστεί το ύγρωμα. Επίσης τα νεύρα και τα αγγεία δεν πειράζονται, μειώνοντας στο ελάχιστο τον πόνο και διευκολύνοντας την αιμάτωση της περιοχής.
Η αναίμακτη πλαστική κοιλιάς PST γίνεται με τη βοήθεια ενός ειδικού εργαλείου που ελαχιστοποιεί τον τραυματισμό των ιστών και δεν προκαλεί αιμορραγία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην χρειάζεται πλέον μετάγγιση αίματος και παροχετεύσεις, γεγονός που διευκολύνει την άμεση κίνηση του ασθενή (μέσα σε 6 ώρες από το χειρουργείο).
Τέλος, οι ορθοί κοιλιακοί μύες ράβονται εσωτερικά διορθώνοντας τη διάσταση τους και τη χαλάρωση, ενώ οι τομές (κάθετη και οριζόντια), κλείνονται εσωτερικά με ειδικά PTS ράμματα χωρίς να αφήνεται κενό.

Κοιλιοπλαστική και γράμμωση των μυών (High definition abdominoplasty)

Αν η αντιμετώπιση της χαλάρωσης στην περιοχή της κοιλιάς δεν είναι αρκετή για εσάς και θέλετε να κάνετε παράλληλα και γράμμωση των μυών σας χωρίς να κουραστείτε με την πολύωρη άσκηση, μπορείτε να το πετύχετε με την high definition abdominoplasty.
Η μέθοδος αυτή για κοιλιοπλαστική εστιάζει στη λεπτομέρεια. Τι σημαίνει αυτό; Ο πλαστικός χειρούργος πέρα από την σύσφιξη του δέρματος, τεντώνοντας το και κόβοντας το περίσσιο κομμάτι του επεμβαίνει και στους κοιλιακούς μύες, δημιουργώντας το εφέ της γράμμωσης. Αυτό γίνεται με την εφαρμογή ειδικών απορροφήσιμων ραμμάτων και έχει ως αποτέλεσμα ένα όμορφο και γραμμωμένο στην κοιλιά σώμα. Μάλιστα η διάρκεια ανάρρωσης μετά από την συγκεκριμένη επέμβαση είναι κατά 7 ημέρες πιο σύντομη από την κλασσική μέθοδο πλαστικής στην κοιλιά.
Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως η τεχνική αυτή είναι θεαματική σε άτομα κάτω των 60 ετών που έχουν αποκτήσει σωστό βάρος και το έχουν σταθεροποιήσει, έχοντας παράλληλα καλό δείκτη μάζας σώματος. Δεν ενδείκνυται για παχύσαρκους ανθρώπους με παχύ κοιλιακό τοίχωμα λόγω της συσσώρευσης λίπους, διότι η γράμμωση δεν είναι εμφανής.

Πλαστική επέμβαση κοιλιάς δύο επιπέδων (Dual plane non touch-no pain tummy tuck abdomnoplasty)

Η συγκεκριμένη μοντέρνα μέθοδος πλαστικής συνδυάζει την επίπεδη κοιλιά, τη μέση δαχτυλίδι και την γράμμωση των κοιλιακών. Πρόκειται για μια ανώδυνη και σχεδόν ατραυμάτιστη τεχνική που ανήκει στην κλασσική κοιλιοπλαστική, αλλά έχει λιγότερες επιπλοκές και μικρότερο οίδημα.
Πιο συγκεκριμένα ο γιατρός διορθώνει την κρεμασμένη κοιλιά και τραβάει προς τα κάτω το δέρμα, χωρίς πρώτα να το αποκολλήσει. Παράλληλα κάνει σύσφιξη στους κοιλιακούς μύες με ειδικά ράμματα, δίνοντας τους μια νεανική και γραμμωμένη όψη. Κατά τη διάρκεια του εν λόγω χειρουργείου μπορούν να αφαιρεθούν τυχόν κήλες λευκής γραμμής, ομφαλοκήλες ή βουβωνοκήλες.

Κοιλιοπλαστική (4)
Πριν και μετά την πλαστική κοιλιάς

Κοιλιοπλαστική με περιομφαλική τομή

Η εξελιγμένη αυτή τεχνική πλαστικής επέμβασης στην κοιλιά είναι ιδανική για γυναίκες ηλικίας 35-50 ετών που έχουν μεγάλη χαλάρωση επικεντρωμένη γύρω από τον αφαλό. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που συνήθως προκαλείται από τις εγκυμοσύνες σε νεαρή ηλικία, αλλά και από την μεγάλη αυξομείωση βάρους σε μικρό χρονικό διάστημα.
Η εφαρμογή της περιομφαλικής κοιλιοπλαστικής είναι πολύ ευκολότερη και ανώδυνη σε σχέση με την κλασσική μέθοδο και δεν έχει την 15ημερη ταλαιπωρία που υπάρχει με την παλαιότερη τεχνική πλαστικής. Επίσης, εφαρμόζεται και με τοπική αναισθησία, ενώ οι επιπλοκές και άλλα τυχόν προβλήματα είναι πολύ σπάνια.
Η τομή γίνεται μόνο γύρω από τον ομφαλό, μέσω της οποίας διορθώνονται οι μύες και αφαιρείται το περίσσιο δέρμα και το επιπλέον λίπος. Επομένως, μετά την επέμβαση υπάρχει μόνο ένα στρογγυλό σημάδι στην περιοχή του αφαλού, το οποίο εξαφανίζεται μετά από 2 μήνες, κάνοντας μια μικρή διόρθωση στο ιατρείο.
Σε περίπτωση που χρειαστεί, η συγκεκριμένη μέθοδος μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε κλασσική ή μίνι κοιλιοπλαστική.

Συνήθεις επιπλοκές από κοιλιοπλαστική επέμβαση

Όπως συμβαίνει με κάθε χειρουργείο, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να εμφανιστούν κάποιες επιπλοκές, οι οποίες όμως στις περισσότερες περιπτώσεις αντιμετωπίζονται εύκολα.
  • Αιμοραγία
  • Φλεγμονή, δηλαδή επιμόλυνση τραύματος που αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά και παροχέτευση
  • Διαταραχές στην αιμάτωση ή την επούλωση του κρημνού
  • Συγκέντρωση αίματος στην περιοχή της κοιλιάς που αντιμετωπίζεται με παροχέτευση
  • Συλλογή ορώδους υγρού κάτω από τον κοιλιακό κρημνό, το οποίο συνήθως απορροφάται μόνο του, αφαιρείται με σύριγγα ή παροχετεύεται
  • Ασυμμετρίες στην κοιλιακή περιοχή
  • Συρρίκνωση κυκλικής ουλής ομφαλού
  • Ενοχλητικές ουλές (λόγω κακής ποιότητας δέρματος στην περιοχή, οι οποίες μπορούν στη συνέχεια να μετριαστούν ή να εξαφανισθούν με λέιζερ)
  • Σπάνια εμφανίζονται μετεγχειρητικές κήλες ή θρομβώσεις
  • Προβλήματα και καθυστέρηση στην επούλωση των τομών, κυρίως σε καπνιστές, γι’ αυτό συνίσταται η διακοπή του τσιγάρου για 2 εβδομάδες πριν και 2 μετά το χειρουργείο, αλλά και σε διαβητικούς
Κοιλιοπλαστική (5)

Ανάρρωση από πλαστική στην περιοχή της κοιλιάς

Η διάρκεια ανάρρωσης εξαρτάται από την μέθοδο κοιλιοπλαστικής που θα εφαρμοστεί.
  • Ο ασθενής παραμένει στην κλινική για 1-2 ημέρες, ανάλογα με την έκταση της εγχείρησης. Μάλιστα υπάρχουν και περιπτώσεις όπως η μίνι κοιλιοπλαστική ή η PTS αναίμακτη πλαστική κοιλιάς που δεν χρειάζεται να μείνει μέσα στο νοσοκομείο, αλλά μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του μετά από μερικές ώρες παρακολούθησης.
  • Σε περιπτώσεις που υπάρχουν παροχετεύσεις, η αφαίρεση γίνεται συνήθως μετά από 3 ημέρες.
  • Την ίδια κιόλας μέρα θα ξεκινήσετε να τρώτε υγρά και στη συνέχεια αν δεν έχετε τάση ναυτίας θα προχωρήσετε σε κανονική διατροφή.
  • Συνίσταται η λήψη αντιβοτικών για κάποιες μέρες προκειμένου να αποφευχθεί λοίμωξη του τραύματος. Θα σας δοθούν επίσης από τον γιατρό οδηγίες σχετικά με την καθαριότητα, αλλά και τις αλλαγές στις γάζες.
  • Θα πρέπει να περπατάτε, ακόμη και την πρώτη μέρα του χειρουργείου, προκειμένου να βελτιωθεί η κυκλοφορία του αίματος και να αποφευχθούν θρομβώσεις στα κάτω άκρα. Μάλιστα όσο παραμένετε στην κλινική θα φοράτε ειδικές αντιθρομβωτικές κάλτσες. Το περπάτημα τις πρώτες μέρες θα πρέπει να γίνεται με ελαφρώς λυγισμένα γόνατα και γερμένο το σώμα προς τα εμπρός.
  • Ο πόνος, που μοιάζει περισσότερο με μια ενόχληση τις 3-4 πρώτες μέρες, αντιμετωπίζεται με ήπια παυσίπονα. Η περιοχή της επέμβασης είναι γενικότερα υπερευαίσθητη για κάποιο μικρό διάστημα.
  • Καλό θα είναι όσο είστε ξαπλωμένη να έχετε λυγισμένα τα γόνατα σας. Αυτό θα μειώσει την ένταση, θα χαλαρώσει τα ράμματα και θα σας κάνει να νιώθετε πιο άνετα.
  • Τις πρώτες ημέρες ενδέχεται να νιώσετε σφιχτούς τους κοιλιακούς μύες, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό.
  • Οι μελανιές και το οίδημα που μπορεί να εμφανιστεί στην περιοχή της τομής, θα υποχωρήσει σταδιακά μετά από μερικές μέρες.
  • Μετά το χειρουργείο και για κάποιο χρονικό διάστημα, το οποίο θα καθορίσει ο πλαστικός χειρούργος, συνήθως είναι 4-6 εβδομάδες, επιβάλλεται η 24ωρη χρήση ειδικής ζώνης ή κορσέ για την κοιλιά. Αυτή βοηθάει στην ταχύτερη ανάρρωση και την αποφυγή πρηξίματος, ενώ δημιουργεί ένα αίσθημα σιγουριάς στον ασθενή.
  • Τα πρώτα ράμματα φεύγουν από την περιοχή του αφαλού μετά από 7-10 μέρες, ενώ στις 10-14 ημέρες αφαιρούνται και τα ράμματα από το μπικίνι. Οι εσωτερικές ραφές γίνονται με απορροφούμενα ράμματα.
  • Η πρώτη επίσκεψη στον πλαστικό χειρούργο γίνεται μετά από μία εβδομάδα.
  • Η τομή είναι κρυμμένη μέσα από το εσώρουχο και ανάλογα με τον τύπο του δέρματος σιγά σιγά σβήνει. Συνήθως παίρνει 6-12 μήνες. Αν βέβαια πρόκειται για έντονη κοιλιοπλαστική επέμβαση, ενδέχεται η τομή να μην φύγει τελείως. Για την γρηγορότερη επούλωση της τομής συστήνεται η εφαρμογή μια ειδικής επουλωτικής κρέμας.
  • Μπορείτε να επιστρέψετε στις βασικές σας εργασίες μετά από 4 μέρες, ενώ για τις βαριές δραστηριότητες θα πρέπει να περιμένετε 4 εβδομάδες.
  • Η επιστροφή στην εργασία γίνεται συνήθως μετά από 2 εβδομάδες, ανάλογα πάντα και με την ένταση της δουλειάς σας.
  • Η οδήγηση επιτρέπεται μετά από τις 2 πρώτες εβδομάδες.
  • Η έντονη άσκηση – γυμναστήριο ξεκινάει μετά από 6 εβδομάδες, όπου θα έχουν επουλωθεί και οι κοιλιακοί μύες.
Προκειμένου να διατηρηθεί το αποτέλεσμα της κοιλιοπλαστικής, θα πρέπει να διατηρήσετε ένα φυσιολογικό βάρος και να εντάξετε την άσκηση στο πρόγραμμα σας.

Κοιλιοπλαστική (3)
Αντιμετώπιση για χαλάρωση κοιλιάς με κοιλιοπλαστική

Το κόστος για κοιλιοπλαστική

Ο υπολογισμός του κόστους γίνεται μετά από την πρώτη επίσκεψη με τον πλαστικό χειρούργο που θα κάνει την επέμβαση και αφού προσδιοριστεί το μέγεθος του προβλήματος και η μέθοδος της κοιλιοπλαστικής που θα εφαρμοστεί.
Επίσης σημαντικός παράγοντας για τον καθορισμό της τελικής τιμής είναι η αμοιβή που ζητάει ο εκάστοτε ιατρός για τις υπηρεσίες του, αλλά και η κλινική στην οποία θα γίνει η πλαστική επέμβαση.
Σε γενικές γραμμές η τιμή της μίνι κοιλιοπλαστικής, λόγω και την μικρότερης έκτασης του χειρουργείου είναι πιο οικονομική από την κλασσική πλαστική κοιλιάς.
Ενδεικτικά αναφέρουμε πως η τιμή της κοιλιοπλαστικής ξεκινάει από τα 1500 ευρώ και φτάνει περίπου τα 6500 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί πως μπορείτε να κάνετε πλαστική κοιλιάς τόσο σε ιδιωτική κλινική, όσο και σε δημόσιο νοσοκομείο. Απλά στην περίπτωση της κοιλιοπλαστικής σε δημόσιο νοσοκομείο, τα έξοδα καλύπτονται από τα ταμεία μόνο σε περιπτώσεις ιατρικού και όχι αισθητικού προβλήματος.

https://www.beautetinkyriaki.gr

Ετικέτες ,