Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Μέριλ Στριπ: Η απόλυτη σταρ του Χόλιγουντ έγινε 70

Μέριλ Στριπ: Η απόλυτη σταρ του Χόλιγουντ έγινε 70

Η Σιδηρά Κυρία των Όσκαρ έχει γίνει σύμβολο της φιλελεύθερης Αμερικής


Στις 22 Ιουνίου η Μέριλ Στριπ, μια από τις σημαντικότερες ηθοποιούς του Χόλιγουντ, έγινε 70
χρονών.
Η Σιδηρά Κυρία των Όσκαρ, με τις ασύγκριτες υποκριτικές της ικανότητες και τη δημόσια συμπεριφορά της, έχει γίνει σύμβολο της φιλελεύθερης Αμερικής. Mετράει 21 υποψηφιότητες για Όσκαρ, τις περισσότερες που έχει συγκεντρώσει ποτέ άντρας ή γυναίκα ηθοποιός στα 91 χρόνια των βραβείων Όσκαρ.
Έχει κερδίσει τρία βραβεία για τις ταινίες «Κράμερ εναντίον Κράμερ» (Β’ Γυναικείου Ρόλου), «Η Εκλογή της Σόφι» (Α’ Γυναικείου Ρόλου) και «Η Σιδηρά Κυρία» (Α’ Γυναικείου Ρόλου).

Πολλά έχουν γραφτεί για την τεχνική, την αύρα, την ιδιοφυΐα του χαμαιλέοντα της τέχνης. Ένας διάσημος Αμερικανός κριτικός βρήκε τον τρόπο ερμηνείας της τρομακτικό, ένας άλλος υποστήριξε ότι έδωσε ακόμη και στον πιο πεζό ρόλο άγγιγμα μυστηρίου.
Η Μέριλ Στριπ έχει μοιραστεί κάποια από τα μυστικά της επιτυχίας της. Της αρέσει να παρακολουθεί ταινίες, πηγαίνει στα γυρίσματα με συγκεκριμένες ιδέες για την εμφάνιση και τα ρούχα των χαρακτήρων της και ετοιμάζεται για τους ρόλους της παρακολουθώντας τους ανθρώπους στην καθημερινότητά τους, στον δρόμο, στον υπόγειο.

Όταν είδε τον Ρόμπερτ ντε Νίρο στο «Taxi Driver», σκέφτηκε: «Αυτό θέλω να γίνω». Και όταν η Μπέτι Ντέιβις της έγραψε μια επιστολή μετά από το Όσκαρ που κέρδισε για το «Kramer against Kramer», στην οποία την όριζε ως διάδοχό της, ήξερε ότι τα είχε καταφέρει.
Τα τελευταία χρόνια η Μέριλ Στριπ έγινε σύμβολο της φιλελεύθερης, κοσμοπολίτικης Αμερικής μέσω των δημόσιων εμφανίσεών της καθώς και των ρόλων της στις ταινίες, όπως ο Τζον Γουέιν ήταν σύμβολο της μεταπολεμικής συντηρητικής Αμερικής.
Στήριξε τον αγώνα της Χίλαρι Κλίντον για τον Λευκό Οίκο, διασταύρωσε τα ξίφη της με τον Ντόναλντ Τραμπ και επέκρινε την κυριαρχία ανδρών κριτικών ταινιών κινηματογράφου που βαθμολογούν τις ταινίες.

 

https://www.newsbeast.gr

Ετικέτες ,