Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Υπέροχες φθινοπωρινές εικόνες στο «στολίδι» της ορεινής Κορινθίας

Υπέροχες φθινοπωρινές εικόνες στο «στολίδι» της ορεινής Κορινθίας

Η λίμνη Δόξα εντυπωσιάζει όλες τις εποχές - Δείτε τις φωτογραφίες

Όποια εποχή και αν την δεις από κοντά, η εικόνα της είναι απλά μαγευτική Είναι η λίμνη Δόξα με το τοπίο γύρω από αυτήν να μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής. Και δεν είναι τυχαίο που θεωρείται μία από τις ομορφότερες περιοχές, όχι μόνο της Κορινθίας, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας.
«Κορινθιακή Ελβετία»… Αυτός είναι ο χαρακτηρισμός που έχουν αποδώσει στη Δόξα. Η τεχνητή λίμνη βρίσκεται σε υψόμετρο 900 μέτρων, ανάμεσα στον Χελμό, τη Ντουρτνουβάνα και τη Ζήρεια, με πολλά χωριά να την περικυκλώνουν.
Πυκνά δάση κοσμούν τα βουνά γύρω από αυτήν, ενώ η φύση χαρίζει απλόχερα τα καλύτερα της χρώματα, προσθέτοντας μικρές πινελιές σε αυτό το μωσαϊκό εικόνων.
Πάνω σε μια στενή λωρίδα γης, μέσα στην τεχνητή λίμνη, που η κατασκευή της ολοκληρώθηκε τη δεκαετία του 1990, βρίσκεται το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Φανούριου. Μάλιστα, λέγεται ότι στο βυθό της βρίσκεται το παλιό εικονοστάσι του Αγίου Γεωργίου, και δεν είναι λίγοι εκείνοι που τολμούν μια βουτά στα νερά της σε αναζήτησή του.
Απέναντι στην πλαγιά του βουνού, με τη μοναδική θέα προς τη λίμνη, αλλά και την ιστορία του, βρίσκεται το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου.








Ετικέτες ,