Πως Φτιάχνω Αλμυρά Κρακεράκια Τυριού
Πως Φτιάχνω Αλμυρά Κρακεράκια Τυριού
Τα κρακεράκια είναι ένα αγαπημένο σνακ για πολλούς, μικρούς και
μεγάλους, ειδικά για πάρτι αλλάκαι για πολλές άλλες περιπτώσεις. Στη συνέχεια θα δούμε τα υλικά και την συνταγή για να τα φτιάξουμε. -d-
ΥΛΙΚΑ:
1 φλυτζάνι βούτυρο .. (γάλακτος, βιτάμ ή φυτίνη) ..
2 φλυτζάνια αλεύρι
3/4 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο ή οποιοδήποτε τυρί σάς αρέσει μέ έντονη γεύση
1 αυγό
1 κ. γ. αλάτι
1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ. γ. πάπρικα – 1/2 κ. γ. ρίγανη
Λίγο νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ τής ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
Κοσκινίζετε τό αλεύρι, τό βάζετε σέ λεκανίτσα μέ όλα τά υλικά καί ανακατεύετε νά ενωθούν καί τά ζυμώνετε νά γίνουν μία ζύμη μάλλον μαλακή.
Αφήνετε τή ζύμη γιά τά κρακεράκια νά ξεκουραστεί γιά 1 ώρα.
Σέ ταψί τοποθετείτε αντικολλητικό χαρτί καί μέ ένα κουτάλι ρίχνετε από τό μείγμα, σέ απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν.
Αλείφετε κάθε κρακεράκι μέ τό ασπράδι ενός αυγού, πού έχετε χτυπήσει ελαφρά μέ 1 κουταλιά νερό.
Ψήνετε σέ μέτριο φούρνο 180ο βαθμούς γιά 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς στίς άκρες καί νά γίνουν τραγανά.
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΑ – ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ … ! ! !
<< Αρχική σελίδα