Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Τα απαραίτητα που πρέπει να έχει η τσάντα θαλάσσης όταν πας για μπάνιο

Πάμε παραλία και πέρα από όμορφες, καλό θα είναι να είμαστε και οργανωμένες. Για να μην μας

λείψει λοιπόν τίποτα θα πρέπει να έχουμε πάντα στην τσάντα θαλάσσης μας τα απαραίτητα. Έτσι, θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε την επιδερμίδα μας φρέσκια και λαμπερή, παρά τη ζέστη και την άμμο που θα μας ταλαιπωρήσουν ελαφρώς.

Ποια είναι λοιπόν τα βασικά πράγματα που πρέπει να έχει μια τσάντα παραλίας; Η λίστα που ακολουθεί θα σας δώσει μια ιδέα από το τι χρειάζεστε για να απολαύσετε το μπάνιο σας ξέγνοιαστη, χωρίς να σας λείψει τίποτα.

Αδιάβροχο νεσεσέρ για τα καλλυντικά

Είναι σημαντικό να αποθηκεύετε τα καλλυντικά σας και ιδιαίτερα αυτά που έχουν υγρή ή κρεμώδη υφή σε ένα τσαντάκι με αδιάβροχη επένδυση. Έτσι θα αποφύγετε ένα ενδεχόμενο ατύχημα που θα λερώσει όλα σας τα υπάρχοντα μέσα στην τσάντα θαλάσσης.

Αντιηλιακό προσώπου και όχι μόνο

Εννοείται πως δεν πάμε παραλία χωρίς την απαραίτητη αντιηλιακή προστασία, τόσο για το σώμα και το πρόσωπο, όσο και για τα χείλη ή τα μαλλιά.

Επενδύουμε λοιπόν σε ένα καλό sun screen προϊόν με δείκτη SPF30 ή καλύτερα 50 για το πρόσωπο, το οποίο δρα ενάντια στις πανάδες και την φωτογήρανση, αλλά και σε ένα καλό αντιηλιακό σώματος με μεγάλο δείκτη προστασίας για να αποφύγουμε το έγκαυμα από τον ήλιο και το ξεφλούδισμα που συνεπάγεται αυτό.

Κι αν σας φαίνεται υπερβολικό το αντιηλιακό μαλλιών, σκεφτείτε μόνο πως είναι συνήθως τα μαλλιά σας μόλις γυρίσετε από την θάλασσα. Άγρια, αφυδατωμένα και τις περισσότερες φορές φριζαρισμένα. Αυτό οφείλεται στην ξηρότητα που τους προκαλεί το αλάτι και ο ήλιος. Η χρήση ενός αντιηλιακού, αλλά και η σωστή φροντίδα των μαλλιών το Καλοκαίρι γενικότερα, θα βοηθήσει στον περιορισμό του συγκεκριμένου προβλήματος.

Λάδι ή αντιηλιακό μαυρίσματος

Κι αν σας αρέσει να αποκτάτε σοκολατένιο χρώμα, θα χρειαστείτε ένα προϊόν μαυρίσματος. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως επιλέγουμε ένα λάδι ή κρεμώδες καλλυντικό χωρίς δείκτη προστασίας.

Είναι πολύ σημαντικό να προσέχουμε το δέρμα μας και να αποφεύγουμε τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Ένα απλό κάψιμο και ξεφλούδισμα από τον ήλιο δεν είναι τίποτα μπροστά στην ανεπανόρθωτη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει στην επιδερμίδα μας. Κι όταν λέμε ανεπανόρθωτη εννοούμε στην καλύτερη των περιπτώσεων τις πανάδες και την φωτογήρανση και στην χειρότερη τον καρκίνο του δέρματος.

Γι’ αυτό δεν ξεχνάμε ποτέ την προστασία από τον ήλιο. Άλλωστε υπάρχουν πολλά sunscreen προϊόντα που ενεργοποιούν την μελανίνη και προσφέρουν όμορφο σοκολατένιο μαύρισμα, έχοντας παράλληλα υψηλό δείκτη προστασίας από τον ήλιο.

Βούρτσα για όμορφα μαλλιά

Αν δεν θέλετε τα μαλλιά σας να είναι μπερδεμένα και ξεμαλλιασμένα, θα χρειαστείτε μια χτένα με αραιά δόντια, για να αποφύγετε το σπάσιμο των εύθραυστων υγρών μαλλιών. Εναλλακτικά επενδύστε σε μια anti tangle brush που επίσης προστατεύει την τρίχα και δεν την ταλαιπωρεί ακόμη κι όταν είναι βρεγμένη.

Τσάντα παραλίας

Λαστιχάκι, κοκαλάκι ή μαντήλι για να πιάσετε τα μαλλιά σας

Τις ζεστές μέρες του Καλοκαιριού και ιδιαίτερα στην παραλία, όλες μας αναζητάμε μια ανάσα δροσιάς. Επομένως, τα πιασμένα μαλλιά πάνω είναι μια πολύ καλή πρόταση. Είτε πρόκειται για αλογοουρά ή για πλεξούδα και κότσο, το αποτέλεσμα είναι εξίσου μαγευτικό. Για να το πετύχουμε αυτό θα χρειαστούμε οπωσδήποτε ένα αξεσουάρ μαλλιών.

Πέρα από το λαστιχάκι, ενδιαφέρουσα πρόταση που θα σας δώσει και ωραίο στυλ αποτελούν τα χτενίσματα με μαντήλι. Στολίζουν τα μαλλιά και προσθέτουν χρώμα στην καλοκαιρινή σας εμφάνιση.

Δύο πετσέτες θαλάσσης

Κι όμως είναι απαραίτητο να έχετε δυο πετσέτες στην τσάντα παραλίας. Έτσι θα απλώσετε τη μία πάνω στην ξαπλώστρα ή την άμμο και θα έχετε τη δεύτερη καθαρή για να σκουπίσετε το σώμα και το πρόσωπο σας μετά τη βουτιά.

Εξίσου καλή ιδέα αποτελεί και η ψάθα μέσα στην τσάντα θαλάσσης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μη οργανωμένες παραλίες για να ξαπλώσετε στην άμμο, είτε για να μπει πάνω στην ξαπλώστρα, αντί για πετσέτα.

Ένα δεύτερο μαγιό είναι πάντα απαραίτητο

Δεν είναι καλό να μένουμε με βρεγμένο μαγιό για πολύ ώρα, καθώς ενδέχεται να προκληθούν μυκητιάσεις ή ουρολοίμωξη. Γι΄αυτό ένα δεύτερο μαγιό μέσα στην τσάντα θαλάσσης είναι ένα από τα βασικά πράγματα που πρέπει να έχετε.

Μπορείτε να το αλλάξετε απευθείας μόλις βγείτε από το νερό και κάνετε ένα ντους ή πριν φύγετε από την παραλία για να πάτε στο ταβερνάκι με την παρέα σας.

Επίσης, ατυχήματα γίνονται πολύ συχνά. Για να μην βρεθείτε λοιπόν στην δυσάρεστη έκπληξη να ψάχνετε τι να κάνετε με το τιραντάκι του μαγιό που έσπασε ή οτιδήποτε άλλο, φροντίστε να υπάρχει ένα δεύτερο μπικίνι ή ολόσωμο μέσα στην τσάντα για παν ενδεχόμενο.

Καφτάνι, παρεό ή μια δεύτερη αλλαξιά για μετά το μπάνιο

Αν θελήσετε να επισκεφθείτε το beach bar, αλλά δεν θέλετε να πάτε μόνο με το μαγιό, ένα καφτάνι ή ένα παρεό θα σας δώσει τη λύση. Δεν πιάνει χώρο στην τσάντα θαλάσσης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και για την ταβέρνα που ίσως πάτε αμέσως μετά την παραλία.

Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε ακόμη και ένα αέρινο καλοκαιρινό φόρεμα ή ένα σορτς με μπλούζα μέσα στην τσάντα σας.

Γυαλιά ηλίου

Γυαλιά ηλίου και καπέλο για την προστασία από τον ήλιο

Πέρα από το αντιηλιακό, σημαντικοί σύμμαχοι στην προστασία μας από τον ήλιο είναι τα γυαλιά ηλίου και το καπέλο.

Τα γυαλιά εκτός από στυλ στο ντύσιμο παραλίας, προστατεύουν τα μάτια από την αντηλιά και τις βλαβερές ακτίνες.

Εξίσου απαραίτητο στη θάλασσα είναι όμως και το καπέλο. Μας προστατεύει από τη ζέστη και τον ήλιο, καλύπτει τα μαλλιά μας και τα βοηθά να μην αφυδατωθούν, ενώ παράλληλα μας κάνει να δείχνουμε εκθαμβωτική.

Ένα υγιεινό σνακ και θερμός με νερό

Αν είστε άτομο που φροντίζει τη σιλουέτα του, αλλά και την επιδερμίδα του, δεν είναι κακό να πάρετε από το σπίτι ένα ταπεράκι με φρέσκα φρούτα. Είναι υγιεινά και προσφέρουν ενυδάτωση στο δέρμα και τα μαλλιά μας.

Εναλλακτικά μπορείτε να ετοιμάσετε ένα υγιεινό σνακ με λαχανικά ή οτιδήποτε άλλο σας αρέσει.

Εξίσου σημαντικό είναι όμως και το νερό. Όχι μόνο θα σας δροσίσει, αλλά θα σας βοηθήσει να ενυδατωθείτε. Πάρτε το από το σπίτι ή το beach bar και βάλτε το σε ένα θερμό. Έτσι, θα διατηρηθεί δροσερό για περισσότερη ώρα.

Βιβλίο για να περάσει η ώρα

Κατά τη διάρκεια της χαλάρωσης στην ξαπλώστρα ή την ψάθα σας, ένα βιβλίο μπορεί να σας κάνει να περάσετε όμορφα την ώρα σας. Πόσο μάλλον αν τύχει να πάτε μόνη σας στην παραλία για μια βουτιά.

Γυναίκες στην παραλία

Μερικά ακόμη πράγματα που ίσως σας χρειαστούν στην παραλία

Πέρα από τα παραπάνω, υπάρχουν κάποια επιπλέον αντικείμενα και προϊόντα που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα στην παραλία.

Αντισηπτικό σπρέι και μαντηλάκια για πρόληψη

Ειδικότερα φέτος το Καλοκαίρι, η επίσκεψη στην παραλία είναι λιγάκι διαφορετική. Ίσως λοιπόν χρειαστείτε ένα αντισηπτικό σπρέι για να ψεκάσετε την ξαπλώστρα πριν ακουμπήσετε την πετσέτα σας, έτσι ώστε να την απολυμάνετε από τον προηγούμενο.

Το ίδιο σπρέι ή τα αντισηπτικά μαντηλάκια θα σας βοηθήσουν επίσης να απολυμάνετε αντικείμενα όπως ένα μπουκαλάκι νερό ή άλλες συσκευασίες προϊόντων που αγοράσατε από το beach bar, καθώς και τα κέρματα που σας έδωσαν ως ρέστα.

Face mist για μια ανάσα ανανέωσης και δροσιάς

Αν θέλετε να δροσιστείτε ακόμη περισσότερο, καθώς κάνετε την ηλιοθεραπεία σας ή απολαμβάνετε το παγωμένο σας ποτό, ένα face mist είναι απαραίτητο. Όχι μόνο ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα που έχει αφυδατωθεί από τον ήλιο και την θάλασσα (ή την πισίνα), αλλά προσφέρει μια επιπλέον δροσιά στην ζεστή παραλία.

After Sun για μετά την παραλία

Αν πρόκειται να πάτε κάπου κατευθείαν μετά την θάλασσα, όπως πολλές φορές συνηθίζουμε να κάνουμε, ιδιαίτερα τις ημέρες των διακοπών, το after sun είναι απαραίτητο.

Κάντε λοιπόν ένα ντους, αλλάξτε μαγιό ή βάλτε ρούχα και εφαρμόστε το ενυδατικό και καταπραϋντικό αυτό καλλυντικό που θα σας ανανεώσει, σβήνοντας το διψασμένο ή καμένο δέρμα σας.

Stick για τσιμπίματα και τσιμπιδάκι φρυδιών

Για να μην σας βρει απροετοίμαστη κάποιο απρόοπτο, μια αμμωνία για τις τσούχτρες ή ένα στικ για τις μέλισσες δεν θα πρέπει να λείπει από την τσάντα θαλάσσης σας.

Το ίδιο ισχύει και για το τσιμπιδάκι φρυδιών. Κι όχι για να βγάλετε τα φρύδια σας την ώρα που είστε στην παραλία. Αλλά θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τυχόν αγκίδες ή αγκάθια από αχινό που μπορεί από ατύχημα να μπουν στο δέρμα σας.

Αδιάβροχη θήκη για το κινητό

Το κινητό είναι απαραίτητο σε κάθε μας έξοδο από το σπίτι. Πως όμως θα το προστατεύσουμε από την άμμο, το νερό (και μάλιστα το θαλασσινό) και τους υπόλοιπους κινδύνους που υπάρχουν στην παραλία; Η καλύτερη λύση είναι μια αδιάβροχη θήκη.


Ετικέτες ,