Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Υλικά
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κούπα  σιμιγδάλι χονδρό
  • 1 κούπα λάδι
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό
  •    κανέλα
  •    ασπρισμένα αμύγδαλα ή κουκουνάρια ή καρύδια.

Εκτέλεση

Βάλτε το λάδι στην κατσαρόλα να ζεσταθεί.

Ρίξτε το σιμιγδάλι και αρχίστε να το ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ξανθύνει.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βάλτε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν για 10-15 λεπτά.

Αδειάζετε προσεκτικά το καβουρντισμένο σιμιγδάλι μέσα στο σιρόπι.

Προσθέστε και λίγη κανέλα, αν θέλετε και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύτετε συνέχεια, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει.

Ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν ξεκολλάει απο τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Αδειάστε τον σε φόρμα και όταν κρυώσει, τον ξεφορμάρετε σε πιατέλα και πασπαλιζετε με κανέλα.