Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Ο Obama παίζει πολύ γκολφ και ασχολείται λιγότερο με την οικονομία

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Telegraph» ο Μπαράκ Ομπάμα έχει αφιερώσει 976 ώρες από τον Ιανουάριο του 2009- όταν εξελέγη για πρώτη φορά στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ- για να πάει διακοπές και να παίξει γκολφ. Αντιθέτως, πέρασε μόλις 474, 4 ώρες σε οικονομικές συναντήσεις.


Από το 2009 ο πλανητάρχης αφιερώνει κάθε χρόνο όλο και λιγότερες ώρες σε οικονομικές συναντήσεις. Πιο συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρόεδρος πέρασε το 2009 187,2 ώρες σε οικονομικά meetings, το 2010 127,8 ώρες και το 2011 73 ώρες. Από την αρχή του 2013 μέχρι σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ διέθεσε μόλις έξι ώρες για οικονομικές συσκέψεις. Καθ' όλη τη διάρκεια της προεδρίας του, ο κ. Ομπάμα έχει διαθέσει το 3.6% του συνολικού χρόνου εργασίας του για να μετάσχει σε οικονομικές συσκέψεις (με βάση την παραδοχή ότι εργάζεται έξι μέρες τη βδομάδα, 10 ώρες την ημέρα).

Ο Πίτερ Σβάιτς του ανεξάρτητου «Government Accountability Institute» που μέτρησε πώς μοιράζει το χρόνο του ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, έσπευσε να δηλώσει ότι «εμείς απλά δώσαμε στην δημοσιότητα τα στοιχεία και ο καθένας τα μεταφράζει όπως θέλει».

«Οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι οι πρόεδροι κάνουν μία ιδιαίτερα αγχωτική εργασία και έχουν ανάγκη κατά καιρούς από ένα διάλειμμα», επισημαίνει ο Σβάιτς διευκρινίζοντας ότι : «Όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι , έτσι και οι πρόεδροι εξακολουθούν να εργάζονται ακόμα κι αν βρίσκονται σε διακοπές».






on-news.gr