Τρίτη 30 Απριλίου 2013

John Verdon: ο συγγραφέας αστυνομικών μπεστ σέλερ έρχεται στην Ελλάδα

Ο John Verdon, ο συγγραφέας των μπεστ σέλερ αστυνομικών μυθιστορημάτων «Σκέψου έναν αριθμό», «Κράτα τα μάτια σου κλειστά» (εκδ. Διόπτρα) θα επισκεφθεί την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει το νέο του θρίλερ «Άσε το διάβολο ήσυχο» (εκδ. Διόπτρα), στις 14 Μαϊου (ώρα 19:00 στο Public του Συντάγματος και στις 16 Μαϊου στο Public Θεσσαλονίκης, ώρα: 19:00).

Παράλληλα θα δώσει μια ενδιαφέρουσα διάλεξη για τους σπουδαστές του Deree (17 Mαϊου) με θέμα «Παραπλάνηση, αποκάλυψη και το αστυνομικό μυθιστόρημα». Στις προθήκες των βιβλιοπωλείων βρίσκεται ήδη το νέο βιβλίο του Verdon «Άσε το διάβολο ήσυχο» (εκδ. Διόπτρα) που έχει τη χαρακτηριστική σφραγίδα του συγγραφέα στην αγωνιώδη πλοκή.

Η περιγραφή της έκδοσης έχει ως εξής: «Ο Ντέιβ Γκάρνεϊ, ο ντετέκτιβ με τις περισσότερες διακρίσεις στην ιστορία της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, προσπαθεί να προσαρμοστεί στη ζωή του συνταξιούχου. Αφήνοντας πίσω τη φοβερή ένταση της δουλειάς, ζει πλέον με ηρεμία στο αγρόκτημά του μακριά από την πόλη και την τρέλα της.
Μια μέρα, δέχεται την απρόοπτη επίσκεψη της παραγωγού ενός τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ η οποία του ζητάει πληροφορίες για τη δράση ενός διαβόητου δολοφόνου. Η μοίρα παίζει το τελευταίο της χαρτί και ο Γκάρνεϊ ρίχνεται στο πιο επικίνδυνο παιχνίδι της καριέρας του. Δύο απανωτές εκφοβιστικές ενέργειες εναντίον της ζωής του είναι μόνο η αρχή και, καθώς η κατάσταση ξεφεύγει, ο Γκάρνεϊ ψάχνει απεγνωσμένα για στοιχεία στο παρελθόν.
Η αποκάλυψη έρχεται καθώς επανεξετάζει την αινιγματική υπόθεση του "Καλού Ποιμένα" που είχε απασχολήσει την αστυνομία και την κοινή γνώμη πριν από δέκα χρόνια: μια σειρά φόνων που συνοδεύονταν από ένα μανιφέστο ενάντια σε τραπεζίτες και πλούσιους. Όταν η φρενίτιδα των εγκλημάτων καταλάγιασε, οι αναλυτές που ασχολήθηκαν με την υπόθεση είχαν καταλήξει σε μια ερμηνεία που κανείς δεν θα διανοούνταν να αμφισβητήσει – κανείς, εκτός από τον Ντέιβ Γκάρνεϊ. Ο Γκάρνεϊ τώρα είναι αποφασισμένος να τα παίξει όλα για όλα».
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο John Verdon είναι πρώην στέλεχος διαφημιστικής εταιρείας του Μανχάταν και ζει με τη γυναίκα του σε ορεινή περιοχή στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Τα δύο πρώτα μυθιστορήματά του «Σκέψου έναν Αριθμό» και «Κράτα τα Μάτια σου Κλειστά» έχουν γίνει διεθνή best seller.
Πληροφορίες: «Άσε το διάβολο ήσυχο», μετάφραση: Γιώργος
Μπαρουξής, εκδ. Διόπτρα.



click@life.gr