5 +1 μυστικά για τέλειο ice tea
Έξι μικρά μυστικά, για να πετύχετε το τέλειο ice tea, φτιαγμένο… στο σπίτι.
Κάνει ζέστη ακόμα και ένα ιδανικό ποτό για αυτές τις ημέρες είναι ένα παγωμένο ice tea. Εκτός από τα πολλά οφέλη που θα αποκομίσετε για την υγεία σας (καθώς το τσάι είναι πλούσιο σεαντιοξειδωτικά), θα δροσιστείτε και θα δώσετε μια διαφορετική νότα στα εναπομείναντα καλοκαιρινά σας απογεύματα.
Τι καλύτερο μάλιστα, από το να φτιάχνεις το δικό σου παγωμένο τσάι στο σπίτι; Εκτός από υγιεινότερο, είναι σίγουρα και πολύ φτηνότερο από την έτοιμη σκόνη ή το εμφιαλωμένο ice tea, ενώ τέλος, μπορείς εύκολα να ελέγξεις τις θερμίδες του αυξάνοντας ή μειώνοντας την ποσότητα της ζάχαρης που προσθέτεις.
Tip 1: Χρησιμοποιείστε φρέσκο τσάι
Tip 2: Προτιμήστε φιλτραρισμένο νερό
Το εμφιαλωμένο μεταλλικό νερό περιέχει πολλά μέταλλα που μπορεί να δημιουργήσουν στο μίγμα σας διαφορετική γεύση όταν ενωθούν με τα φύλλα του τσαγιού. Για αυτό προτιμήστε νερό κατευθείαν από την πηγή ή αν δεν έχετε κοντά σας καθαρό ποτάμι ή τρεχούμενο νερό από το βουνό, χρησιμοποιήστε φιλτραρισμένο νερό βρύσης που θα δώσει πιο ήπια και σταθερή γεύση στο τελικό μίγμα.
Tip 3: Αυξομειώστε τη θερμοκρασία στο βράσιμο
Tip 4: Χρησιμοποιείστε την κατάλληλη ποσότητα τσαγιού
1 ½ με 2 κουταλιές του γλυκού τσάι για κάθε κούπα νερού που θα χρησιμοποιήσετε είναι η κατάλληλη ποσότητα για να φτιάξετε ice tea από τσάι με μεγάλα φύλλα, πράσινο τσάι ή χαμομήλι για παράδειγμα, ενώ 1 κουταλάκι είναι υπέρ αρκετό για το μαύρο ή σκουρόχρωμο τσάι. Αν θέλετε να φτιάξετε ice tea αλλά δεν έχετε αρκετό χρόνο για να κρυώσει μόνο του, φροντίστε να βάλετε τη διπλή ποσότητα σε τσάι, προκειμένου να αντικαταστήσετε το επιπλέον νερό που θα χρειαστεί, με πολλά παγάκια. Πιο απλά όμως, αφού το βράσετε, αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια, κρυώστε το στο ψυγείο μέχρι να πάρει την κατάλληλη θερμοκρασία.
Tip 5: Μη βράσετε για πολλή ώρα το τσάι
Κι ένα υγιεινό tip για να θυμάστε
Ανεξάρτητα από την ποικιλία του τσαγιού που θα επιλέξετε, μεγιστοποιήστε τη δύναμη των φλαβονοειδών του, πίνοντάς το φρέσκο. Αν θέλετε να φυλάξετε μια ποσότητα στο ψυγείο σας για μερικές μέρες, προσθέσετε λίγο χυμό λεμονιού ή lime ή πορτοκαλιού. Το κιτρικό οξύ και η βιταμίνη C του λεμονιού ή των εσπεριδοειδών που θα προσθέσετε, θα προστατεύσουν τις χρήσιμες αυτές ενώσεις του φρεσκοβρασμένου τσαγιού.
clickatlife.gr
<< Αρχική σελίδα