Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Μακαρόνια με Γαρίδες Κάππαρη και Σάλτσα Μπούκοβο

για 4 άτομα
 
 συστατικά
  • 1 κιλό γαρίδες μεγάλες
  • 500 γρ. μακαρόνια
  • 6 ντομάτες ώριμες μεγάλες
  • 10 γρ. τοματοπελτέ
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 σκόρδα ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. κρασί λευκό
  • 1/2 κ. γλυκού μπούκοβο
  • 1 κ. σούπας βασιλικό
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι χοντρό
  • 2 κ. σούπας κάππαρη
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Αν αγοράσαμε τις γαρίδες ολόκληρες τις καθαρίζουμε από το κέλυφος, το κεφάλι και με μία οδοντογλυφίδα αφαιρούμε το εντεράκι της από τη πίσω πλευρά. Τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε.

Ξαλμυρίζουμε τη κάππαρη μέσα σε νερό, για 2-3 λεπτά και τις στραγγίζουμε.

Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε κοχλάζον αλατισμένο νερό για έναμιση λεπτό λιγότερο απ΄ότι λέει το πακέτο. Κρατάμε δύο φλιτζάνια νερό από το βρασμό και τα σουρώνουμε. Τα βρέχουμε με λίγο κρύο νερό, ίσα-ίσα να σταματήσει ο βρασμός.

Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σωτάρουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά από κάθε πλευρά σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Προσθέτουμε τη κάππαρη.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να ξανθύνει. Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη, αλάτι, πιπέρι, λίγο ζάχαρη και βράζουμε για 5 λεπτά. Προς το τέλος προσθέτουμε το σκόρδο, το μπούκοβο και το βασιλικό.

Σε ένα άλλο μεγάλο τηγάνι βάζουμε μία ή δύο δόσεις γαρίδες με τη σάλτσα τους και μία δόση μακαρόνια με λίγο νερό από το βρασμό. Τα σωτάρουμε μαζί για 1-2 λεπτά σε δυνατή φωτιά και σερβίρουμε.

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα πιάτα.

Πασπαλίζουμε με κεφαλογραβιέρα, λίγο βασιλικό και πιπέρι φρέσκο.

Καλή σας όρεξη…



 clickatlife.gr