Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Κρέμα πραλίνα με κομμάτια μπισκότου

Ένα ωραίο γλυκό δια χειρός Αλέξανδρου Παπανδρέου.
Δοκιμάστε να βάλετε χρώμα και γεύση στο επιδόρπιο που θα σερβίρεται τις επόμενες ημέρες στους καλεσμένους σας.  Mια ωραία και οικονομική ιδέα είναι η Κρέμα Πραλίνα. Μέσα σε 30 λεπτά
μπορείτε να δημιουργήσετε ένα yummy γλυκό. Σημειώστε ότι χρειάζονται 4 ώρες να μείνει το γλυκό μας στο ψυγείο.

υλικά για 6 άτομα

  • 250 ml γάλα
  • 170 γραμμάρια Nestle Dessert πραλίνα
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 φύλλα ζελατίνης ή 8 γραμμάρια σκόνη
  • 55 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 κρόκους αβγού
  • 50 γραμμάρια τριμμένο μπισκότο σοκολάτας

εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε την πραλίνα μαζί με το γάλα, χωρίς να φτάσει σε σημείο βρασμού. Έπειτα, αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Χτυπάτε σε μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει αρκετά. Την ίδια στιγμή, τοποθετείτε ένα  μπολ στην κατάψυξη. Όταν το μείγμα της πραλίνας κρυώσει, το αναμειγνύετε με τα κτυπημένα αβγά.
  2. Σε ένα μπολ διαλύετε τα φύλλα της ζελατίνης ή τη σκόνη με 2-3 κουταλιές βραστό νερό και τα προσθέτετε στην πραλίνα. Στο μπολ που βγάλατε από την κατάψυξη, κτυπάτε σε ελαφριά σαντιγί την κρέμα γάλακτος και την προσθέτετε στο μείγμα της πραλίνας και των κρόκων. Σε μικρά ποτήρια ρίχνετε το τριμμένο μπισκότο σοκολάτας και από πάνω αδειάζετε την κρέμα. Τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον τέσσερις ώρες.
  3. Tip: Οι λάτρεις της σοκολάτας μπορούν να κάνουν την ίδια συνταγή και με την κανονική κουβερτούρα Nestle Dessert!
ilovestyle.com