Ελαιόψωμο
Χρόνος προετοιμασίας: 30 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 60 Λεπτά
συστατικά
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, διαλύουμε τη μαγιά στο
χλιαρό νερό και το ρίχνουμε μέσα στη λεκάνη. Ανακατεύουμε καλά και
ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά (τη ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι και τις
ελιές). Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι η ζύμη να γίνει αφράτη σαν σφουγγάρι.- Αλεύρι - 2 κιλά για όλες τις χρήσεις
- Μαγιά - 60 γρ (νωπή)
- Ζάχαρη - 3-4 κουταλιές της σούπας
- Αλάτι - 1 κουταλιά της σούπας
- Νερό - 2-3 φλυτζάνια του τσαγιού χλιαρό
- Λάδι - 1-2 κουταλιές της σούπας
- Ελιές μαύρες - 15-20 τεμ χωρίς κουκούτσια
Αλείφουμε με λάδι ένα ταψί ή φόρμες ή ατομικά φορμάκια, ρίχνουμε τη ζύμη μας και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένη να "ξεκουραστεί" μέχρι να διπλασιαστεί. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Αφού ψηθεί το βγάζουμε από τον φούρνο και το αναποδογυρίζουμε, να πέσει μόνο του. Είναι έτοιμο για φάγωμα!
Πηγή: chefoulis.gr
clickatlife.gr
<< Αρχική σελίδα