Γλύκισμα με χοντροκομμένα αμύγδαλα και κουβερτούρα
Εύκολο και πολύ γευστικό!
Χρόνος προετοιμασίας: 35 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 50 Λεπτά
συστατικά
Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα πολύ καλά και την πασπαλίζουμε με αλεύρι. Προσθέτουμε το μείγμα μας. Τα ασπρισμένα αμύγδαλα τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα κόβουμε χοντροκομμένα, το ίδιο κάνουμε και με την κουβερτούρα. Τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα, πρέπει να βυθιστούν. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς βάζουμε την φόρμα και ψήνουμε για 50 λεπτά. Μόλις ψηθεί την βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Για το γλάσο, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί, αφού την έχουμε κόψει σε κομμάτια, προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Μόλις είναι έτοιμο το γλάσο αλείφουμε το γλύκισμα. Μπορούμε είτε να καλύψουμε το γλύκισμα με γλάσο από σοκολάτα ή με άχνη ζάχαρη.
Πηγή: chefoulis.gr
clickatlife.gr
Χρόνος προετοιμασίας: 35 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 50 Λεπτά
συστατικά
- Βούτυρο - 250 γρ
- Αλεύρι - 250 γρ για όλες τις χρήσεις
- Ζάχαρη - 250 γρ
- Κρόκοι αυγών - 7
- Ασπράδια αυγών - 5
- Baking powder - 2 1/2 κουταλάκια του γλυκού
- Βανίλιες - 2
- Λεμόνι - λίγες σταγόνες από τον χυμό του
- Αμύγδαλα ασπρισμένα - 200 γρ χοντροκομμένα
- Κουβερτούρα - 180 γρ σπαμένη σε κομμάτια
- Κονιάκ - 1/2 ποτηράκι του κρασιού
- Αλάτι - 1 πρέζα
Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα πολύ καλά και την πασπαλίζουμε με αλεύρι. Προσθέτουμε το μείγμα μας. Τα ασπρισμένα αμύγδαλα τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα κόβουμε χοντροκομμένα, το ίδιο κάνουμε και με την κουβερτούρα. Τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα, πρέπει να βυθιστούν. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς βάζουμε την φόρμα και ψήνουμε για 50 λεπτά. Μόλις ψηθεί την βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Για το γλάσο, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί, αφού την έχουμε κόψει σε κομμάτια, προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Μόλις είναι έτοιμο το γλάσο αλείφουμε το γλύκισμα. Μπορούμε είτε να καλύψουμε το γλύκισμα με γλάσο από σοκολάτα ή με άχνη ζάχαρη.
Πηγή: chefoulis.gr
clickatlife.gr
<< Αρχική σελίδα