Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Σοκολατόπιτα

Βελούδινη γλυκιά μελαχρινή σοκολατόπιτα....
 
Χρόνος προετοιμασίας: 20 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 35 Λεπτά
 
 συστατικά
  • Για την βάση
  • Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του - 250 γρ
  • Ζάχαρη άχνη - 70 γρ
  • Μαργαρίνη - 120 γρ
  • Αλάτι - μια πρέζα
  • Βανίλιες - 2
  • Βaking powder - 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Κακάο - 2 1/2 κουταλιά της σούπας
  • Χυμός πορτοκάλι - 70 γρ
  • Ξύσμα πορτοκαλιού - 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • Για την γέμιση
  • Κουβερτούρα - 400 γρ
  • Μαγαρίνη - 200 γρ
  • Ζάχαρη - 150 γρ
  • Αυγά - 4
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την μαργαρίνη, την ζάχαρη άχνη, τις βανίλιες, το αλάτι και τα χτυπάμε με το μίξερ. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, το κακάο και το baking powder, το ανακατεύουμε με το αλεύρι και το ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν όλα τα υλικά. Τα αφήνουμε στην άκρη για 35 λεπτά. Τα βάζουμε μετά σε ένα ταψί και το ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Ετοιμάζουμε την γέμιση, λιώνοντας την κουβερτούρα με την διαδικασία μπεν μαρί σε ένα κατσαρολάκι (την οποία έχουμε κόψει σε τεμάχια), μαζί με την μαργαρίνη μέχρι να γίνει πολύ ρευστό. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά.

Ρίχνουμε μέσα την λιωμένη κουβερτούρα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Αυτό το μείγμα το ρίχνουμε επάνω στην βάση που φτιάξαμε και ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα για 25-30 λεπτά. Θέλει προσοχή στο ψήσιμο. Για να δούμε αν έχει ψηθεί βάζουμε ένα μαχαίρι μέσα στο γλυκό κι αν όταν το βγάλουμε είναι καθαρή η λεπίδα, είναι έτοιμο. Διακοσμούμε την σοκολατόπιτα προαιρετικά με φράουλες, βατόμουρα, σαντιγύ ή και με παγωτό.



Πηγή: chefoulis.gr
newsbeast.gr