Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Πιτάκια - ζυμαράκια για μεζέδες

Τα αγαπημένα μας πιτάκια, εύκολα και απλά συνοδεύουν τα μεζεδάκια μας!
 
Χρόνος προετοιμασίας: 20 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 15 Λεπτά
 
 συστατικά
  • Νισεστέ - 3 κουταλιές της σούπας για το φύλλο
  • Γάλα εβαπορέ - 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • Αλεύρι κοσκινισμένο - 2 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού
  • Baking powder - 3 1/2 κουταλάκια του γλυκού
  • Βούτυρο - 2 κουταλιές της σούπας
  • Αλάτι - 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Πιπέρι - 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, βάζουμε το baking powder, το βούτυρο και με τα δάκτυλα μας το τρίβουμε και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Ανοίγουμε μια λακουβίτσα στην μέση και ρίχνουμε το γάλα (όχι όλο κρατάμε τα 3/4), ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να μην κολλάει στα χέρια μας. Στο πάγκο της κουζίνας ή σε ένα τραπέζι ρίχνουμε τον νισεστέ, κόβουμε την ζύμη σε κομμάτια και τα ανοίγουμε σε φύλλο. Τα κόβουμε με ένα ποτήρι του κρασιού σε κύκλους ή με ένα πιατάκι του γλυκού. Τα βάζουμε σε ένα ταψί βουτυρωμένο και τα αλείφουμε με το γάλα που κρατήσαμε. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Όταν ψηθούν μπορούμε να κόψουμε στην μέση και να βάλουμε ζαμπόν, τυρί και ότι άλλο θέλουμε. Σερβίρονται ζεστά.



Πηγή: chefoulis.gr
clickatlife.gr