Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Γαρίδες γλυκόξινες και κους κους

photo credit:mindthecook.com 

Υλικά

  • 500 γραμμάρια καθαρισμένες γαρίδες
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί
  • 2 ξερά κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 1 κούπα χυμό ντομάτας
  • ½ κούπα χυμό ανανά
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη καστανή
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ σάλτσα σόγιας
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ balsamico παλαιωμένο με πιπέρια και κάρδαμο
  • 1 κουταλιά της σούπας απλό balsamico
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι απλό
  • Ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
  • 250 γραμμάρια κους κους
  • Αλάτι
Συντελεστές
 Η συνταγή είναι από το blog mindthecook.com και την Κωνσταντίνα Παπαδημητρίου.

Εκτέλεση

1.Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και το σησαμέλαιο.
2.Μόλις ζεσταθεί το λάδι ρίχνετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές.Σωτάρετε για 5 λεπτά και προσθέτετε τις γαρίδες.
3.Ανακατεύετε για 2’ και ρίχνετε τη σάλτσα σόγιας.Ανακατεύετε για άλλα 3 λεπτά (για να «ρουφήξουν» οι γαρίδες τη σόγια) και έπειτα ρίχνετε το χυμό ανανά και το χυμό ντομάτας.
4.Μαγειρεύετε με ανοιχτό καπάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10 -15 λεπτά.Κάνουμε την ζύμη σε μια μπάλα και την σκεπάζουμε με μια διάφανη μεμβράνη, σε ένα αλευρωμένο μπόλ.Αφήνουμε για μία με μιάμιση ώρα περίπου μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο της.
5.Προσθέτετε το balsamico (τα 2 είδη), το απλό ξύδι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
6.Μαγειρεύετε για λίγα ακόμη λεπτά μέχρι να «δέσει» η σάλτσα.


Η συνταγή είναι από το blog mindthecook.com και την Κωνσταντίνα Παπαδημητρίου.

Do It Yourself TV

http://diytv.gr/fagita/faghta-magkazino/466- Γαρίδες-γλυκόξινες-και-κους-κους-με-παλαιωμένο-ξίδι.html