Μοσχαράκι γιαχνί
Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 50 Λεπτά
συστατικά
Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε κομμάτια μέτρια και το βάζουμε να
σουρώσει. Πλένουμε τις ντομάτες, βγάζουμε την φλούδα, τα σπόρια και τις
ψιλοκόβουμε. Πλένουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και όλα τα μυρωδικά,
καθαρίζουμε το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε. Σε μια κατσαρόλα πλατιά
βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το
κρεμμύδι, τα σοτάρουμε ελαφρώς και προσθέτουμε το κρέας. - Μοσχάρι σπάλα - 1 κιλό
- Κρεμμυδάκια φρέσκα - 4-5 ψιλοκομμένα
- Κρεμμύδι ξερό - 1 ψιλοκομμένο
- Ντομάτες - 5-6
- Φύλλο δάφνης - 1
- Λευκό κρασί - 1/2 ποτήρι κρασιού
- Αλάτι - 1 1/2 κουταλάκι γλυκού
- Πιπέρι - 1 1/2 κουταλάκι γλυκού
- Μαϊντανό - 4-5 κλωνάρια ψιλοκομμένο
- Ανηθο - 4-5 κλωνάρια ψιλοκομμένο
- Ζάχαρη - 1 κουταλάκι του γλυκού
- Νερό - μέχρι να σκεπαστεί το κρέας
- Ελαιόλαδο - 1/2 φλιτζάνι
- Σκόρδο - 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
Το σοτάρουμε και το σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας μας, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά. Μετά προσθέτουμε τις αποφλοιωμένες και χωρίς σπόρια ψιλοκομμένες ντομάτες, τα μυρωδικά μας, το φύλλο δάφνης, αλάτι - πιπέρι, ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει για περίπου άλλα 20 λεπτά. Θέλουμε να μείνει με αρκετό ζουμάκι στην κατσαρόλα. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με μπάμιες, πατατούλες, ρυζάκι, φασολάκια πράσινα ή αράκα.
Πηγή: chefoulis.gr
clickatlife.gr
<< Αρχική σελίδα