Σουπιές με σπανάκι
παρουσιάζω σήμερα με τις σουπιές και το σπανάκι που είναι απλά τρομερή! Αν σας τρομάζει να καθαρίσετε μόνοι σας τις σουπές, ζητήστε από τον ψαρά σας να κάνει τη δύσκολη δουλειά για εσάς. Εναλλακτικά μπορείτε να βρείτε τεράστια ποικιλία και καλή ποιότητα και στα κατεψυγμένα."
υλικά για 4 άτομα
- 1 κιλό σουπιές καθαρισμένες
- 500 γρ. σπανάκι
- 4 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο
- ½ ματσάκι άνηθο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 3 κουταλιές τις σούπας ξερό δυόσμο ή ½ ματσάκι φρέσκο
- Αλάτι, πιπέρι
εκτέλεση
- Κόβουμε τις σουπιές σε μέτριες ροδέλες. Μέσα σε ενα βαθύ τηγάνι μαραίνουμε τα κρεμμυδάκια με τις σουπιές και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ύστερα προσθέτουμε σταδιακά το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και να βγάλει τα υγρά του. Μόλις το σπανάκι μαραθεί προσθέτουμε τον άνηθο και το δυόσμο. Αφήνουμε το φαγητό να μελώσει αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.
ilovestyle.com
<< Αρχική σελίδα