Pasta Μαρινάρα με Γαρίδες Σκόρδο και Μυρωδικά
για 4 άτομα
συστατικά
Αν αγοράσαμε τις γαρίδες ολόκληρες τις καθαρίζουμε από το κέλυφος, το
κεφάλι και με μία οδοντογλυφίδα αφαιρούμε το εντεράκι της από τη πίσω
πλευρά. Τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε.- 1 κιλό γαρίδες μεγάλες
- 500 γρ. μακαρόνια
- 4 ντομάτες ώριμες μεγάλες
- 10 γρ. τοματοπελτέ
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 σκόρδα ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. κρασί λευκό
- 1 κ. σούπας βασιλικό
- 1 κ. σούπας μαϊντανό
- 150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρέσκο
- πιπέρι κόκκινο
Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε κοχλάζον αλατιχμένο νερό για 1 λεπτό λιγότερο απ΄ότι λέει το πακέτο.
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σωτάρουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά από κάθε πλευρά σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθύνει. Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη, αλάτι, πιπέρι, λίγο ζάχαρη και βράζουμε για 5 λεπτά. Προς το τέλος προσθέτουμε το σκόρδο και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε μία δόση γαρίδες με τη σάλτσα τους και μία δόση μακαρόνια (απευθείας από τη κατσαρόλα, χωρίς να σουρώσουμε). Τα σωτάρουμε μαζί για 1-2 λεπτά σε δυνατή φωτιά και σερβίρουμε.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα πιάτα.
Πασπαλίζουμε με κεφαλογραβιέρα
<< Αρχική σελίδα