11 tips για να μην πετάτε τίποτα από την κουζίνα σας...
Υπολογίστε σωστά τις ποσότητές σας, ξαναχρησιμοποιήστε τα υλικά σας όπου αυτό είναι δυνατό και ανακυκλώστε… Αυτά είναι τα βασικά μυστικά που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε στο ελάχιστο τις απώλειες στην κουζίνα σας…
Μαγειρέψτε τα «μαυρισμένα» φρούταΑν δεν φάγατε τις μπανάνες που πήρατε ή τις πολύ μαλακές φράουλες, μην τις πετάξετε. Δοκιμάστε να ψήσετε τα φρούτα αυτά και να κάνετε νόστιμα κέικ μπανάνας, μαρμελάδες ή κομπόστα για το γιαούρτι και το παγωτό σας.
Κάντε τυρί το γάλα σας
Αν σας είναι δύσκολο να πιείτε ένα ολόκληρο μπουκάλι γάλα πριν αυτό λήξει και δεν προνοήσατε να πάρετε τη μικρότερη συσκευασία, δοκιμάστε να το κάνετε cottage cheese. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα προσθέτοντας ¼ της κούπας ξύδι μέσα στο γάλα που βράζει. Αφήστε το να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για μισή ώρα. Περάστε το μίγμα στη συνέχεια από σουρωτήρι και αφήστε να στραγγίξει καλά. Το στέρεο αυτό μίγμα μπορείτε να το αναμίξετε με το αλάτι και την κρέμα γάλακτος για να γίνει πιο κρεμώδες.
Μην πετάτε τα ανοιγμένα chips σας
Μην πετάτε τα υπολείμματα του καφέ σας
Οι κόκκοι του καφέ είναι το καλύτερο μέσο για να διώχνετε τα μυρμήγκια από τον πάγκο της κουζίνας σας. Επιπλέον, απομακρύνουν τις άσχημες μυρωδιές από την κουζίνα και βοηθούν στην ανάπτυξη των φυτών. Ας τους δώσουμε λοιπόν, μια ακόμα ευκαιρία…
Κάντε ξανά τραγανό το φύλλο από τις πίτες σας
Αν σας περίσσεψαν μερικά κομμάτια πίτας ή ακόμα και πίτσα, αλλά στο ψυγείο το φύλλο και η ζύμη τους πάνιασε, μη βιαστείτε να τις ρίξετε στα σκουπίδια ή να τις φάτε ανόρεχτα. Απλώς μην χρησιμοποιήσετε τον φούρνο μικροκυμάτων. Τοποθετήστε τα κομμάτια σε μέτρια φωτιά στο τηγάνι για 4-5 λεπτά ή ακόμα καλύτερα στον φούρνο σας στον αέρα για 10-15 λεπτά μέχρι να ζεσταθούν καλά, καλύπτωντάς τα με αλουμινόχαρτο.
«Ανακυκλώστε» τα αναψυκτικά σας
Μην πετάξετε τίποτα από το λεμόνι σας
Όταν μια συνταγή επιτάσσει να χρησιμοποιήσετε μερικές σταγόνες λεμονιού, μην βιαστείτε να κόψετε στη μέση ένα λεμόνι. Απλά τρυπήστε το «δέρμα» του με μια οδοντογλυφίδα και πιέστε μέχρι να βγει η ποσότητα που χρειάζεστε. Στη συνέχεια, καλύψτε την τρυπούλα με ένα κομμάτι ταινίας ή με λίγη μεμβράνη και κρατήστε το λεμόνι όπως και πριν στο ψυγείο.
Δείτε τη μπαγιάτικη φρατζόλα με άλλο μάτι
Περίσσεψαν καθαρισμένες πατάτες;
Μην τρέξετε απερίσκεπτα να τις πετάξετε επειδή θα μαυρίσουν στο ψυγείο. Γεμίστε ένα μπολ με κρύο νερό και λίγο ξύδι, βάλτε τις μέσα και θα διατηρηθούν στο ψυγείο σας για 3-4 μέρες. Απλά φροντίστε τις επόμενες ημέρες να τις μαγειρέψετε.
Κρατήστε περισσότερο το μαρούλι σας
Τελευταίο στάδιο; Κομποστοποίηση…
Κι αν τίποτα από τα παραπάνω δεν σας φάνηκε χρήσιμο, η κομποστοποίηση των παλιών φρούτων και λαχανικών σας μπορεί να δώσει ζωή στα φυτά σας, όπως το λίπασμα...
<< Αρχική σελίδα