Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Κεφτεδάκια με σάλτσα τυριών

Κεφτεδάκια μιας άλλης, διαφορετικής εκδοχής!
 
Χρόνος προετοιμασίας: 20 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 30 Λεπτά
 
 συστατικά
  • Κιμάς μοσχαρίσιος - 3/4
  • Φρυγανιά τριμμένη - 1 φλιτζάνι τσαγιού
  • Αυγά - 2
  • Κρεμμύδι - 1 ψιλοκομμένο
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Ρίγανη - 1/2 κουταλάκι γλυκού
  • Για την σάλτσα τυριού
  • Αλεύρι - 3 κουταλιές σούπας
  • Βούτυρο - 3 κουταλιές σούπας
  • Γάλα - 2 κούπες
  • Κασέρι - 1/2 φλιτζάνι τσαγιού
  • Κεφαλότυρι - 1/2 φλιτζάνι τσαγιού
  • Παρμεζάνα - 1/2 φλιτζάνι τσαγιού
  • Μοσχοκάρυδο - 1/2 κουταλάκι γλυκού τριμμένο
  • Αλάτι - πιπέρι
Ξεκινάμε να ζυμώσουμε τα κεφτεδάκια ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί. Ζυμώνουμε πολύ καλά και πλάθουμε σε σχήμα κεφτέ. Τα στρώνουμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν καλά. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρά.

Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα και συνεχώς ανακατεύουμε με το σύρμα για να μην σβωλιάσει το μείγμα μας. Μόλις πήξει ελαφρώς το αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τα τυριά μας, το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο. Τα ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε την σάλτσα μας στο ταψί με τα κεφτεδάκια και τα σερβίρουμε ζεστά.



Πηγή: chefoulis.gr
click@Life