Τυρόπιτα σουρωτή
Χρόνος προετοιμασίας: 20 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 50 Λεπτά
συστατικά
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά (εκτός από το γάλα, 1 αυγό και το
βούτυρο). Παίρνουμε ένα- ένα τα φύλλα, βάζουμε γέμιση και τυλίγουμε
ρολό. Τοποθετούμε το κάθε φύλλο στο βουτυρωμένο ταψί ελαφρώς σουρωμένο
το ένα δίπλα στο άλλο. Τέλος βουτυρώνουμε από πάνω όλα τα φύλλα. Σε ένα
ποτήρι βάζουμε το γάλα με το αυγό, τα ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε
τα φύλλα. Πασπαλίζουμε με άσπρο και μαύρο σουσάμι και ψήνουμε στους 180
βαθμούς μόνο από κάτω μέχρι να ροδίσει. Το κόβουμε και το σερβίρουμε
ζεστό.- Φύλλο κρούστας - 1 πακέτο (λεπτό)
- Φέτα - 200 γρ θρυμματισμένη
- Κασέρι - 200 γρ τριμμένο ( ή ότι άλλο τυρί θέλουμε)
- Μπέικον - 150 γρ κομμένο σε κύβους
- Αυγά - 3
- Ανηθο - 1 φλιτζανάκι του καφέ ψιλοκομμένο
- Γάλα - 1 ποτήρι
- Βούτυρο - 100 γρ λιωμένο
- Σαλάμι αέρος - 100 γρ κομμένο σε μικρά κομματάκια
- Σουσάμι άσπρο και μαύρο
Πηγή: chefoulis.gr
clickatlife.gr
<< Αρχική σελίδα