Σοκολατόπιτα με ... δύο σοκολάτες!
Νόστιμη και εύκολη σοκολατόπιτα με δυο σοκολάτες! Μπορούμε να τη σερβίρουμε με φρούτα του δάσους και παγωτό
Υλικά:
-400 γρ. σοκολάτα 60% περιεκτικότητα κακάο, ψιλοκομμένη
-1 φλ. βούτυρο
-5 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
-1 φλ. ζάχαρη
-1 φλ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
-1 φλ. αλεσμένη καρυδόψιχα
-1/2 φλ. χοντροκομμένη καρυδόψιχα
-100 γρ. λευκή σοκολάτα σε κομματάκια
-4 κ.σ. κονιάκ ή κουαντρό
-1 πρέζα αλάτι
-1 φλ. βούτυρο
-5 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
-1 φλ. ζάχαρη
-1 φλ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
-1 φλ. αλεσμένη καρυδόψιχα
-1/2 φλ. χοντροκομμένη καρυδόψιχα
-100 γρ. λευκή σοκολάτα σε κομματάκια
-4 κ.σ. κονιάκ ή κουαντρό
-1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο με την σοκολάτα. Αφήνουμε να γίνει χλιαρό. Σε μπολ βάζουμε τα αβγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 5' με μίξερ χειρός. Τα ρίχνουμε στη λιωμένη σοκολάτα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και απαλά ανακατεύουμε με τη σπάτουλα. Βουτυρώνουμε μακρόστενο ταψάκι, αδειάζουμε το μείγμα, ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στου 180C αέρα για 10'. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει, αλλιώς δεν κόβεται.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο με την σοκολάτα. Αφήνουμε να γίνει χλιαρό. Σε μπολ βάζουμε τα αβγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 5' με μίξερ χειρός. Τα ρίχνουμε στη λιωμένη σοκολάτα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και απαλά ανακατεύουμε με τη σπάτουλα. Βουτυρώνουμε μακρόστενο ταψάκι, αδειάζουμε το μείγμα, ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στου 180C αέρα για 10'. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει, αλλιώς δεν κόβεται.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Πηγή:.top7news/fytokomia.gr
<< Αρχική σελίδα