Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Παγωτό λεμόνι

Beu-lemon-ice-cream


Υλικά:


  • 1 φλ. χυμό λεμόνι σουρωμένο
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • ξύσμα από 3 λεμόνια
  • 1 φακελάκι ζελέ λεμονιού
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
  1. Σε μια κατσαρόλα βάζετε τον χυμό από τα λεμόνια , το ξύσμα και την ζάχαρη και ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  2. Έπειτα προσθέτετε το φακελάκι του ζελέ και ανακατεύετε για λίγο. Αποσύρετε από την φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.
  3. Παράλληλα κτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί . Όταν κρυώσει το μείγμα το ρίχνετε μέσα στην σαντιγί και ανακατεύετε απαλά.
  4. Έπειτα το βάζετε στην κατάψυξη για 6 με 8 ώρες.

 BeU.com.cy