Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Αστακός με σάλτσα

Αστακός στο πιάτο σας τόσο εύκολα και απλά!

 Χρόνος προετοιμασίας: 20 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 35 Λεπτά
 συστατικά
  • Αστακό - 1 μεγάλο
  • Λάδι - 1/2 φλιτζάνι τσαγιού
  • Ανηθο - 1 ματσάκι (ψιλοκομμένο)
  • Μαϊντανό - 1 ματσάκι (ψιλοκομμένο)
  • Κρεμμυδάκια φρέσκα - 8 ψιλοκομμένα
  • Ντομάτες - 5 ψιλοκομμένες
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Ξύδι - 1 κουταλιά σούπας
Βράζουμε σε νερό με το ξύδι τον αστακό για 10-15 λεπτά. Μόλις κρυώσει αφαιρούμε το κέλυφος και τον τεμαχίζουμε. Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο τον μαϊντανό, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι - πιπέρι και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά (αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο ζωμό από τον αστακό). Στην συνέχεια προσθέτουμε τον τεμαχισμένο αστακό, αφήνουμε για 10 λεπτά, σβήνουμε την φωτιά και είναι έτοιμο.

* Μπορούμε να βράσουμε σπαγγέτι και να αναμείξουμε την σάλτσα και τον αστακό με αυτά.



Πηγή: chefoulis.gr