Αστακός με σάλτσα
Χρόνος προετοιμασίας: 20 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 35 Λεπτά
συστατικά
Βράζουμε σε νερό με το ξύδι τον αστακό για 10-15 λεπτά. Μόλις κρυώσει
αφαιρούμε το κέλυφος και τον τεμαχίζουμε. Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με
λίγο ελαιόλαδο τον μαϊντανό, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε
την ντομάτα, αλάτι - πιπέρι και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά (αν
χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο ζωμό από τον αστακό). Στην συνέχεια
προσθέτουμε τον τεμαχισμένο αστακό, αφήνουμε για 10 λεπτά, σβήνουμε την
φωτιά και είναι έτοιμο.- Αστακό - 1 μεγάλο
- Λάδι - 1/2 φλιτζάνι τσαγιού
- Ανηθο - 1 ματσάκι (ψιλοκομμένο)
- Μαϊντανό - 1 ματσάκι (ψιλοκομμένο)
- Κρεμμυδάκια φρέσκα - 8 ψιλοκομμένα
- Ντομάτες - 5 ψιλοκομμένες
- Αλάτι - πιπέρι
- Ξύδι - 1 κουταλιά σούπας
* Μπορούμε να βράσουμε σπαγγέτι και να αναμείξουμε την σάλτσα και τον αστακό με αυτά.
Πηγή: chefoulis.gr
<< Αρχική σελίδα