Ρολάκια με παστουρμά
Χρόνος προετοιμασίας: 20 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 35 Λεπτά
συστατικά
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα μαζί με τα αυγά και τα χτυπάμε να
αφρατέψουν, βάζουμε μέσα και τις φέτες του παστουρμά για να μουσκέψουν.
Ανοίγουμε στον πάγκο της κουζίνας ή στο τραπέζι τα φύλλα κρούστας.
Λιώνουμε το βούτυρο, αλείφουμε τα φύλλα τοποθετώντας το ένα πάνω στο
άλλο και τα κόβουμε σε λωρίδες. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με ελάχιστο
βούτυρο. - Παστουρμάς - 300 γρ σε λεπτές φέτες
- Φύλλο κρούστας - 300 γρ
- Αυγά - 5
- Γάλα - 1 φλιτζάνι του τσαγιού
- Κρεμμυδάκια φρέσκα - 400 γρ ψιλοκομμένα
- Κεφαλογραβιέρα - 400 γρ κομμένη σε λωρίδες
- Κεφαλοτύρι τριμμένο - 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
- Σουσάμι - 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
- Βούτυρο - 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Παίρνουμε δυο λωρίδες από το φύλλο κρούστας, βάζουμε μια φέτα παστουρμά, ένα μπαστουνάκι κεφαλογραβιέρα, λίγο κρεμμυδάκι, τα διπλώνουμε και τα τυλίγουμε σε ρολάκι, κλείνουμε τις άκρες καλά για να μην φύγει η γέμιση, τα αλείφουμε με βούτυρο και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί το ένα κοντά στο άλλο. Τα αλείφουμε με το υπόλοιπο μείγμα αυγού που περίσσεψε. Αφού τελειώσουμε με το τύλιγμα όλων των φύλλων πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και το σουσάμι. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου για 35 λεπτά. Τα σερβίρουμε σε πιατέλα ζεστά ή κρύα.
Πηγή: chefoulis.gr
clickatlife.gr
<< Αρχική σελίδα