Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Λαχματζούν

Πολίτικη σπιτική νοστιμιά!


Χρόνος προετοιμασίας: 30 Λεπτά

 συστατικά
  • Κιμάς μοσχαρίσιος - 700 γρ
  • Κρεμμύδια ξερά - 6 μεγάλα ψιλοκομμένα
  • Σκόρδο - 2-3 σκελίδες ψιλοκομμένες
  • Πιπεριές πράσινες κέρατο - 2 ψιλοκομμένες
  • Ντοματοπολτός - 1 κουταλιά σούπας
  • Ελαιόλαδο - 1 μικρό φλιτζανάκι του καφέ
  • Ντομάτες - 2 μεγάλες ψιλοκομμένες
  • Μαϊντανό - 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο
  • Γιαούρτι στραγγιστό - 1 κουταλιά σούπας κοφτή
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Πιπέρι κόκκινο - καυτερό κατά προτίμηση
  • Πίτες tortillas - 3 πακέτα μεσαίου μεγέθους
Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά και τα προσθέτουμε στον κιμά, τα ζυμώνουμε καλά και τα αφήνουμε σε τρυπητή να στραγγίξουν για 2 -3 ώρες. Στρώνουμε στις πίτες tortillas την γέμιση ίσα να την σκεπάσει, πατώντας με το χέρι μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 3 κάθε φορά μέχρι να ροδίσουν λίγο στις άκρες τους οι πίτες μας. Σε κάθε ψήσιμο βάζουμε σε ταψί την μια πάνω στην άλλη ώστε να κρατηθούν μαλακές και τις σκεπάζουμε μέχρι να ψηθούν όλες με πετσέτα. Σερβίρουμε βάζοντας σε κάθε λαχματζούν λίγο κρεμμύδι, λίγο ντομάτα, λίγο μαϊντανό και το τυλίγουμε. Σερβίρονται ζεστές. Βγαίνουν περίπου 20 με 24 τεμάχια το κάθε πακέτο tortillas αλλά υπάρχει και με 8 τεμάχια.

* Το τέλειο συνοδευτικό είναι το αϊράνι.




Πηγή: chefoulis.gr
 clickatlife.gr