Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Σαλάτα από την Καμπανία

Η Καμπανία, η πατρίδα της Μοτσαρέλα είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική περιοχή της Ιταλίας. Αυτή η εύκολη σαλάτα που μας έρχεται από κει αιχμαλωτίζει όλα τ' αρώματα της Ιταλίας.


Υλικά
1 τσιαπάτα (ψωμί) κομμένο σε μεγάλους κύβους
5 μεγάλες ντομάτες χοντροκομμένες σε κύβους
3 μπάλες buffalo mozzarella χοντροκομμένη σε κύβους
½ φλυτζάνι βασιλικός
8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση
Βάζουμε το ψωμί σ' ένα μπολ για σαλάτες.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, το βασιλικό, τη μοτσαρέλα και το ελαιόλαδο.
Αλατίζουμε ελαφρά και ανακατεύουμε.
Ραντίζουμε με 2-3 κουταλιές μπαλσάμικο και σερβίρουμε αμέσως.

 


lovecooking.gr/olagiatingunaika.gr