Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Σαλάτα με άγριο ρύζι και λαχανικά

To άγριο ρύζι έχει μια ιδιαίτερη γεύση που συνδυάζεται άψογα με πράσινα λαχανικά, τα καρότα και το σκόρδο. Επίσης ταιριάζει πολύ και με τα ξινούτσικα εσπεριδοειδή. Δεν χρειάζεται λοιπόν να έχεις πολλά και περίεργα υλικά για να δημιουργήσεις  εκρήξεις γεύσεων! Mπορείς να απογειώσεις ακόμα
και ένα απλό πιάτο με ρύζι, φτάνει να ξέρεις να κάνεις τους σωστούς συνδυασμούς.
ΥΛΙΚΑ
  • 150 γρ. άγριο ρύζι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 ροδάκινο
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2-3 καρότα
  • 100 γρ. καλαμπόκι
  • 3 κουτ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι/ Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζεις το ρύζι σε μια κατσαρόλα, όσο χρειάζεται για  να γίνει σπυρωτό. Το σουρώνεις και ανακατεύεις με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο, για να μην κολλήσει. Στη συνέχεια βράζεις και τα κολοκυθάκια. Ψιλοκόβεις τον άνηθο και το σκόρδο. Κόβεις  τα καρότα, το ροδάκινο  και τα κολοκυθάκια σε κυβάκια. Ρίχνεις όλα τα λαχανικά μαζί με το ρύζι σε μια μεγάλη σαλατιέρα και ανακατεύεις. Αλατοπιπερώνεις την σαλάτα σου και είναι έτοιμη.



 bletsas.gr


O Ευτύχης Μπλέτσας είναι συγγραφέας της «Μαγειρικής Οικονομίας», και της «Θετικής Ενέργειας» παρουσιαστής στην «Κουζίνα της Μαμάς» και στο «Food IQ», και δημιουργός της παράστασης «Μουσικομαγειρέματα» που προάγει την Υγεία με Εκπαιδευτική Ψυχαγωγία. Βρείτε τον Ευτύχη στο bletsas.gr και στο youTube.com/FTBLETSAS όπου ανεβάζει βιντεo καθημερινά.