Αλμυρό κέικ
Χρόνος προετοιμασίας: 20 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 45 Λεπτά
συστατικά
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός το
αλεύρι, το baking powder και το σουσάμι. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά καλά και
προσθέτουμε όσο αλεύρι πάρει μαζί με το baking powder. Βουτυρώνουμε μια
στενόμακρη φόρμα, πασπαλίζουμε με σουσάμι παντού και προσθέτουμε την
ζύμη μας. - Γιαούρτι - 1 ποτήρι νερού στραγγιστό
- Αυγά - 3 τεμ
- Ηλιέλαιο - 1 ποτήρι νερού
- Μαϊντανό - 1/2 ποτήρι ψιλοκομμένο
- Ανηθο - 1/2 ποτήρι ψιλοκομμένο
- Δυόσμο - λίγο ψιλοκομμένο
- Ρίγανη - λίγη
- Πιπέρι κόκκινο - λίγο
- Φέτα - 1/2 ποτήρι νερού τριμμένη
- Κασέρι - 1/2 ποτήρι κομμένο σε κύβους
- Ελιές καλαμών - 5 - 6 ψιλοκομμένες χωρίς κουκούτσι
- Αλεύρι φαρίνα - όσο πάρει
- Baking powder - μισό κουταλάκι γλυκού
- Αλάτι - λίγο
- Πιπεριά Φλωρίνης - 1 τεμ ψιλοκομμένη
- Σουσάμι - άσπρο και μαύρο για πασπάλισμα
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 35 - 40 λεπτά περίπου τρυπώντας με ένα μαχαίρι για να δούμε αν είναι έτοιμο (αν δεν αφήσει υλικό στην λεπίδα του, είναι έτοιμο).
Πηγή: chefoulis.gr
click@Life
<< Αρχική σελίδα